Skot čestitao Srbiji na diplomatskoj pobedi?!

Autor: Republika

Vesti

20.11.2018

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot je rekao da je ishod glasanja na Generalnoj skupštini Interpola diplomatska pobeda Srbije i uputio je državnom vrhu čestitke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajl Skot

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da je za SAD razočaravajuća odluka Interpola da Kosovo ne postane član te oganizacije, ali je dodao da je diplomatija u međunarodnim organizacijama bitka među raznim pogledima i da se Srbija borila za svoj pogled, što on ceni.

- To je razočaravajuće za nas, ali to je odluka Interpola - rekao je Skat novinarima u Beogradu, komentarišući odluku Generalne skupštine te organizacije.

- Koliko sam razumeo, više zemalja je glasalo za Kosovo, nego protiv, ali zbog pravila Interpola to nije prihvaćeno. To znači da će biti još teže za Kosovo da vidi liste Interpola, već će to moći preko UNMIK-a - rekao je Skat.

Komentarišući saopštenje Ambasade SAD u Prištini, da je odluka plod kampanje pritiska Srbije, Skat kaže da je diplomatija u međunarodnim organizacijama uvek bitka među različitim pogledima.

- Srbija ima svoj pogled, borila se za svoj pogled i to cenim - rekao je Skat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Suzana

20.11.2018 12:39

Veliki dan za Srbiju,pobeda cistog srca.

Dacha

20.11.2018 12:40

Jeste da je Amerikanac, ali prepoznaje napore koji ulaze nas drzavni vrh zarad ocuvanja KiM.

iva

20.11.2018 12:42

Amerika je ulivala lazne nade Pristini oko ulaska u Interpol

Ika

20.11.2018 12:42

Ovo nije samo pobeda Srbije nad Pristinom, vec i nad svima koji su je podrzavali.