Šćekić nema dilemu: Dizanje taksi - izraz panike i pokušaj ostanka na vlasti albanskih lidera

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Jakša Šćekić smatra da je odluka Prištine o dizanju taksi 100 odsto na robu izraz panike albanskih lidera na Kosovu i Metohiji i pokušaj da zadrže vlast. To je, kaže, i sukob kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradnija, koji želi da spreči bilo kakav dijalog te Tačija stavlja u težak položaj.

RepublikaFoto: Printskrin/N1
Jakša Šćekić

Šćekić je za TV Pink rekao da su u Prištini morali da opravdaju ono što se desilo pre neki dan u Interpolu, a verovatno su davali lažne nade da će biti primljeni, pa da će onda biti otvorena vrata i u UN, a ono što ih najviše brine i boli je što nema govora o viznoj liberalizaciji. 

- Sve u svemu, danas u 21 veku u vreme slobodnog protoka kapitala i ljudi ideja da se dižu takse je izraz panike i samoočuvanja da se ostane po svaku cenu na vlasti - rekao je Jakšić. 

Kako je rekao, čekaju se i reakcije ambasada zemljha koje su priznale nezavisno Kosovo i imaju tamo svoja predstavništva, a videće se i šta će reći Albanci na KiM, jer, objašnjava, patriotizam je jedna stvar, ali kada vam je nešto duplo skuplje nego što je to bilo smatraće da je kriva njihova, a ne neka druga vlast. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Marija

21.11.2018 16:36

Jeste izraz panike zbog silnih promašaja ali je i element pritiska na međunarodnu zajednicu za dobijanje vizne liberalizacije.

Mila

21.11.2018 16:47

Mafija I mafijaski potezi!

aca

21.11.2018 16:54

EU mora pod hitno da reaguje i spreci dalje probleme

Mima

21.11.2018 16:57

Sramotan potez Pristine, jos jedan u nizu.