Vučić sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Albanci hoće da dođe do kapitulacije Beograda

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razmatrali smo odluku Prištine. Nihov cilj je da dođe do kapitulacije Beograda i priznanja nezavisnosti. Ovo je zabrana trgovine i ovim je onemogućeno i da naš narod na Severu dobije robu. Njihov cilj je da se tiho izvrši etničko čišćenje", rekao je u pauzi sednice Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sednica Saveta za Nacionalnu bezbednost

- Albanci su vrlo ozbiljno pripremili ovu odluku. Žele i da izvrše pritisak na međunarodne organe a plašili smo se da kažemo da je njihov četvrti cilj izazivanje sukoba i destabilizacija regiona iz nekih njihovih interesa, rekao je Vučić.

Na pitanje o izjavi Frederike Mogerini Vučić je rekao da čeka da vidi šta će se desiti.

- Mi nećemo kršiti sporazume, ali ovo nema veze sa nekom odmazdom zbog Interpola, to pišu mediji u zemljama koje su priznale Kosovo. Ja sam danas imao ne lak razgovor sa predstavnicima zemalja Kvinte.

- Mi nismo krivi ni za šta. Od Rusije i Kine smo dobili punu podršku. Mi ćemo da reagujemo racionalno, mirno, ozbiljno i odgovorno. Sutra ću razgovarati sa Srbima sa Kosova, i nadame se da ćemo zajedno sa svetom uspeti da ostvarimo nastavak dijaloga. Sačuvaćemo mir. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom najnovijih mera Prištine počela.je u 19. časova u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, šef BIA Bratislav Gašić, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Aleksandar Vulin i Milan Mojsilović, kao i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ne sednici su i generalni sekretar Predsednika Nikola Selaković, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i šefovi službi bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Milan

21.11.2018 19:34

To su samo pusti snovi Prištine.

Branko

21.11.2018 19:40

Srbija nece kapitulirati.

Daca

21.11.2018 19:40

Sve dok je naceu Srbije Vucic nece uspeti da nateraju na kapitulaciju.

goran

21.11.2018 20:16

Oni bi da ovim merama ruse Beograd, samo da ne doje do pada samo proklamovane vlade ostrascenih i gubitnika u Prištini