Johanes Han apeluje: Potrebno hitno smiriti situaciju

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesar EU za proširenje Johanes Han napisao je danas na svom Tviter nalogu da je o situaciji na KiM posle najnovijih poteza Prištine razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Johanes Han

- Složili smo se da je neophodno da se hitno smiri situacija i dođe do deeskalacije u interesu celog regiona. Ponudio sam pomoć u radu na brzim, praktičnim rešenjima za različita trgovinska pitanja u okviru CEFTA - napisao je Han.

Ranije danas iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je Vučić u telefonskom razgovoru preneo Hanu da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno. 

Predsednik Vučić i komesar Han su se saglasili da je sada potrebno očuvati mir i stabilnost.

Srbija se, kako je rekao predsednik Vučić, uvek ponaša ozbiljno i odgovorno, ali je ukazao na to da je izložena snažnim provokacijama Prištine, koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, kao i mir i stabilnost u celom regionu, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading