Simić poručuje Srbima na Kosovu: Ne nasedati na provokacije, i meni su dobacili "Škije"!

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio je građanima na severu Kosova i Metohije, ali i predstavnicima medija, da ne nasedaju na provokacije Albanaca, povodom pokušaja četvorice nepoznatih muškaraca da isprovociraju novinare i snimatelje ispred Kancelarije za KiM u severnom delu Kosovske Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

- I ja sam doživeo slično jutros, dok sam davao izjavu. Dobacivali su mi "Škije" što je pogrdan naziv za Srbe na albanskom - rekao je Simić novinarima nakon završetka vanrednog sastanka Kriznog štaba četiri opštine na severu KiM. 

Simić je kazao da su Srbi na KiM svakodnevno suočavaju sa takvim provokacijama, ali je pozvao na suzdržanost sve građane. 

- Na njihovu silu odgovorićemo ispruženom rukom mira. Mi se borimo za svoje parče hleba, a ne za osvajanje bilo čega. Izdržali smo 19 godina pod mecima i rafalima, izdržaćemo i ovo, ali narod mora da bude staložen i miran - poručio je Simić. 

Novinare i snimatelje srpskih medija, koji su ispred zgrade vladine Kancelarije za KIM u severnom delu Kosovske Mitrovice čekali kraj sastanka vanrednog zasedanja Kriznog štaba, četvorica muškaraca iz džipa kosovskih registarskih oznaka pokušali su da isprovociraju dobacivanjem, a jedan je i pljunuo ka njima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Marija

24.11.2018 13:02

Kosovski Albanci samo zele da isprovociraju Srbe kako bi doslo do nemira da bi opet okrivili Srbe.

Tijana

24.11.2018 14:14

Provociraju i i sami stradaju od svojih provokacija, a mi ostajemo cisti i dostojanstveni kao i uvek.

Petar

24.11.2018 17:00

Ne obraćati pažnju na ove provokacije Albanaca.

Miki

25.11.2018 05:47

Mi smo takav narod, uvek smo bili dostojanstveni i na ovakve provokacije nismo nasedalo. Dostojanstveni ćemo ostati i sada!