Bruka i sramota: Opozicija napada državu kada joj je najteže!

Autor: Republika

Vesti

24.11.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da opozicija pokušava da truje političku atmosferu svakodnevnim napadima na državu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

On je to rekao upitan da prokomentariše to što "lideri Saveza za Srbiju optužuju vlast za stvaranje atmosfere straha, posle jučerašsnjeg napada na Borka Stefanovića na tribini u Kruševcu, i pored brze reakcije policije i hapšenja odgovornih". 

"Neki bi stalno da okreću Srbe protiv Srba. Sramota me je kada gledam ponašanje vođa, kako kažu Saveza za Srbiju, a njihovi lideri pozivaju na silovanje premijerke i vešanje Ane Brnabić i Aleksandra Vučića. I to je svima u redu i na to nema nikakve reakcije, ni dela nevladinog sektora, ni onih koji u svakoj drugoj situciji prave kampanju", rekao je Đurić, koji je i potpredsednik SNS.

On je rekao da njima ne valja ni to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio napad na Borka Stefanovića i što su uhapšeni odgovorni.

"Oni bi bili najsrećniji da nije bilo hapšenja odgovornih i da su mogli da nastave da vode svoju političku kampanju. Ne mislim da je reč o ozbiljnim ljudima i optužbama, ali je reč o latentnoj trovačkoj političkoj klimi koju pokušavaju da stvore i svakodnevnim napadima na državu", rekao je Đurić.

Kako kaže, napadaju državu u trenutku kada vide da joj je teško, jer "ne znaju za solidarnost i ne intersuje ih zajednički interes i to rade bez ikakvog politkičkog i moralnog kredibiliteta". Važno je, dodaje, da je dobro, što ih je policija demantovala i uhapsila odgovorne za napad. 

"Svakog dana pokušavaju da truju političku atmosferu i to građani prepoznaju. Zato to treba ignorisati i baviti se ozbiljnim stvarima. Imamo ozbiljne probleme i važno je da ostanemo sabrani i jedinstveni, da nas politikanti ne okrenu jedne protiv drugih, jer nije vreme za za takve stvari", rekao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Eva

24.11.2018 14:55

To je zaista velika sramota.Sad je trenutak kad treba da pomognemo nasem narodu na Kosovu i Metohiji.

jasna

24.11.2018 16:57

@Eva - Sta se desava sa ovim ljudima?

Tijana

24.11.2018 14:56

Ne bi nas cudilo da su sve iscenirali , da bi optuzili drzavu i stali joj na muku u ovom teskom momentu,

cica

24.11.2018 15:11

Nemaju obraza!