VUČIĆ O NAPADU NA BORKA: Gnušam se nasilnika!

Autor: Tanjug

Vesti

25.11.2018

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Gnušam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. U toj teškoj situaciji, a teško je i kada tuku novinarke i prete silovanjem, ističem da je nasilje nad Stefanovićem bilo užasno, ali sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i sprečio ozbiljniji incident, kao i što su svi odmah pohapšeni - rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić kaže da se gnusa i kada neko preti silovanjem i tuče novinarke ispred mesta na kome rade, a sa kojima se onda nekoliko njihovih kolega sprda i govori kako su udarene u glavu. 

- Užasno je nasilje koje se desilo Stefanoviću i zato sam u svoj toj nesreći i problemima zadovoljan što je upravo policajac sprečio veći incidete i srećan sam što su svi napadači uhapšeni - istakao je Vučić. 

Odgovarajući na pitanje o optužbama opozicije da vodi politiku mržnje, Vučić kaže da će država čuvati mir i uhapsiti svakoga ko pokušava nasilje, te da on kao predsednik Srbije ima različito mišljenje od opozicije, kojeg se ne stidi. 

- Dobro je da se razlikujemo. Kao što ne branim njima da iznose stavove, tako neću da krijem svoje stavove koji su drugačiji od njihovih - poručio je Vučić. 

Foto: twitter.com/LevicaSrbije
Borko Stefanović nakon napada

Podsetio je da svojevremeno vest o ubistvu Ranka Panića na ulici, koji je bio politički protivnik tadašnjeg režima Ðilasa, Jeremića i Tadića, 15 dana nije objavljena na televizijama i u novinama. 

- Kada se pojavila vest da je čovek ubijen, niko nije rekao izvinite, majku Smilju niko nije hteo da vidi. To govori o njihovim emocijama - rekao je i nastavio:

- Njihov posao tada je bio da sprovedu istragu i uhapse počinioce, a država to nije učinila, jer njegova smrt nije nikoga interesovala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
aca

25.11.2018 11:30

U Srbiji je nasilje zabranjeno

aca

25.11.2018 11:32

Gnusamo se nasilja

Goran

25.11.2018 11:42

Svako normalan osuđuje Agresiju ali nije mi drago kada ovi iz saveza optužuju vlast za tako nešto jer to najmanje odgovara ovoj vlasti.

Nidza

25.11.2018 11:43

Danas je vreme da budemo slozni i pokusamo da resimo situvaciju na KiM a ne da se medjusobno prebijamo zbog gloposti dok nas narod nema hranu na KiM.