Zorana Mihajlović i Igor Jurić potpisali memorandum o saradnji: Moramo mnogo veću pažnju posvetiti devojčicama!

Autor: Tanjug

Vesti

26.11.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ne može govoriti o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena, ako se ne obrati više pažnje na devojčice i njihovu zaštitu i bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Jurić i Mihajlovićka potpisali Memorandum o saradnji

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je to rekla u razgovoru sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije "Tijana Jurić", s kojim je potpisala Memorandum o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Pažnja se mora usmeriti na zaštitu devojčica, složili su se ministarka i Jurić

- Memorandum nam je baza za sve što ćemo raditi zajedno. Ako želimo da se naše društvo razvija pravilno, moramo mnogo veću pažnju posvetiti devojčicama, da budu bolje edukovane, sigurnije i zaštićenije. Kao Koordinaciono telo, bićemo podrška, ali ćemo uključiti i međunarodne partnere koji se bave ovim temama. Jer mnogo smo jači kad radimo zajedno - rekla je Mihajlovićeva.



Igor Jurić zahvalio je potpredsednici Vlade i timu za rodnu ravnopravnost, rekavši da je današnji dan izuzetno važan za Fondaciju "Tijana Jurić" koja je za 2019. godinu među prioritetne teme postavila i zaštitu devojčica od seksualnog zlostavljanja i nasilja.

- Iskustva Fondacije govore da su devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu. S jedne strane, ne umeju da prepoznaju kada se seksualno zlostavljanje desi, a potom nemaju hrabrosti da se nekome povere i zatraže zaštitu. Zajedno ćemo raditi na konkretnim projektima da devojčice budu bezbednije - rekao je Jurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading