(FOTO) Sramno! Srbiji 100% takse, a oni sklapaju sve prisniju saradnju! Rama i Haradinaj pokazuju "dvoglavog orla"!

Autor: Tanjug

Vesti

26.11.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici vlada Kosova i Albanije su, nakon zajedničke sednice održane danas u Peći, potpisali devet sporazuma kojima se očekuje dalje unapređenje odnosa.

Potpisani su sporazum o priznanju vozačkih dozvola, o zajedničkoj carinskoj kontroli na graničnom prelazu Morina, kod Vrmice, o javnom dugu i zajedničkoj saradnji sa međunarodnim financijskim organizacijama, o ukidanju rominga, saradnji iz oblasti omladine, o saradnji iz oblasti zdravstva.

Takođe su potpisani i sporazumi o priznanju fitosanitarnih i veterinarskih uverenja, sporazum o stvaranju zajedničke Privredne komore Kosova i Albanije i sporazum iz oblasti priznanja industrijske svojine.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas, otvarajući zajedničku sednicu s vladom Albanije, da će potpisivanjem devet sporazuma i protokola predstavnika kosovske i vlade Albanije dovesti do približavanja u budućnosti, sve dok se dve ekonomije ne ujedine.

- Znam da ljudi na Kosovu i Albaniji očekuju više od ove dve vlade i odavde ćemo nastaviti da radimo i bavimo se suočavanjem sa mnogim izazovima - ukazao je kosovski premijer.

- Danas je Kosovo strana za kontakt sa EU, SSP, koja istovremeno ispunjava sve kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje da se naše pravo poštuje od institucija EU - rekao je Haradinaj, a prenose albanski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Maja

26.11.2018 12:21

I vise nego jasno je da oni i ne pokusavaju vise ni da sakriju da im do dijaloga nije stalo, da uopste ne zele dogovor sa Srbijom, vec misle da ce im ovo jednostrano resenje proci. Varaju se ako misle da ce Srbija priznati nezavisnost.

UROS

26.11.2018 12:22

Alooooo zlotvori osvestite se KOSOVO JE SRCE SRBIJE!!!!

ikap

26.11.2018 12:23

Sramno je na sta su sve spremni.

Borko

26.11.2018 12:27

Sramno je blaga rec za ovo, bolje receno, jadno.