KAKAV BLAM: Jankoviću na okrugli sto nisu došli čak ni učesnici

Autor:

Vesti

29.11.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni debakl! Saša Janković više nije u stanju da skupi ni šačicu pristalica, pa je tako preksinoć morao da otkaže okrugli sto o slobodi medija, jer se nisu pojavili publika, predstavnici medija, pa čak ni učesnici. Podsetimo, koliko prošle godine lider PSG dobio je 16 odsto glasova na predsedničkim izborima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Saša Janković

Slika je u utorak uveče na Novom Beogradu bila više nego tužna. Skup je zbog očajnog odziva završen i pre nego što je počeo, a predstavnici PSG prisutnima su podelili materijal sa 32 tačke vezane za slobodu medija.

Rade Veljanovski, član Predsedništva PSG i jedan od najbližih Jankovićevih saradnika, potvrdio je da ni učesnici koji su trebali da govore nisu došli. Naveo je i razloge: zdravstveni problemi, porodične obaveze, štrajk taksista, kao i to što "možda još nisu svi spremni da o slobodi medija razgovaraju".

 

 

S druge strane, Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, kaže da ovo pokazuje kako je cela priča o medijskoj ugroženosti opoziciona izmišljotina.

U parku okupi 60 ljudi

Janković mesecima, svakog petka, drži skupove u Pionirskom parku, ispred Predsedništva Srbije. Ni tu se, međutim, nije proslavio, daleko od toga. Održano je više od deset skupova, a broj prisutnih najviše je dogurao do 60, 70.

- To pre svega govori da mediji u Srbiji nisu ugroženi, jer da jesu, valjda bi neko došao i pričao o tome. Opet, to pokazuje i šta građani misle, pošto bi valjda došli da slušaju. Sada se Janković zgrčio najviše što je mogao, veće grčenje od ovoga ne može.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je Janković potrošio politički kapital stečen na predsedničkim izborima.

- Pre godinu i po dana on je figurirao kao neka vrsta opozicionog lidera sa perspektivom, a danas ne može da popuni jednu tribinu. To govori da Janković polako postaje politička prošlost - zaključuje Stanković.

Evo zašto govornici nisu došli

* prema tvrdnjama predstavnika PSG

- zdravstveni problemi

- porodične obaveze

- štrajk taksista

- "možda još nisu svi spremni da o slobodi medija razgovaraju"

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading