(FOTO) Visoka italijanska zvaničnica razgovarala sa Vučićem u Beogradu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.11.2018

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednicu Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Republike Italije Martu Grande, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić primio Italijanku

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog intenzivne i sadržajne saradnje Srbije i Italije, na nivou strateškog partnerstva.

On je rekao da je Italija prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.

Gospođa Grande je rekla da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednica Odbora italijanskog Poslaničkog doma je pohvalila miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema

Govoreći o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila CEFTA, već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji.

Iako se Priština oglušuje na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, on je izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga
i sačuva mir i stabilnost u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Lela

29.11.2018 09:46

Italija je prijatelj Srbije.....

Lela

29.11.2018 09:48

Srbija ceni i postuje sve koji ulazu u njenu privredu....

Sanja

29.11.2018 09:50

Pokazali da cene zalaganje Srbije.

Ljiljana

29.11.2018 09:53

Znacajna investicija koja ce zaposliti veliki broj ljudi.