Šiptari oduvali i Evropu: Ajde, beži Mogerinijeva, mi smo suvereni

Autor:

Vesti

29.11.2018

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Avni Arifi suprotstavio zahtevu Amera da ukinu nenormalne takse na robu iz Srbije i BiH, Šiptari su rešili da oduvaju i Evropu, tačnije zahtev šefice evropske dilomatije Federike Mogerini koja je u više narata tražila od Prištine da tu meru povuče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj ne preza od nipodaštavanja mentora

Naime, premijer privremenih kosovskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da je mera o dodatnom povećanju poreza na robu iz Srbije za 100 odsto "suverena odluka Kosova".

Haradinaj je to poručio na svom Fejsbuk profilu kao odgovor na zahtev šefice evropske dilomatije Federike Mogerini, koja je u više narata tražila od Prištine da tu meru povuče.

Isti zahtev Mogerinijeva je juče uputila kosovskom predsdniku Hašimu Tačiju sa kojim je razgovarala telefonom.

 

 


- Povećani porez za 100 je suverena odluka Kosova, služi kao poruka svima da smo budni, svesni da smo sami. Pred lokalnim proizvođačima je ''zlatno doba'', koje bi oni trebalo da iskoristi za osnaživanje i održivost na tržištu. Fiskalna reforma, koja ih osnažuje, kao i porez na uvoz iz Srbije i BiH, stvorila im je najbolje okolnosti i uklonila diskriminaciju - naveo je Haradinaj.

 

 

Napomenuo je da je jutros prisustvovao Prvoj nacionalnoj konvenciji proizvođača, gde je, kako kaže, ukazao da "Kosovo sada ima više samopouzdanja i da naši proizvođači dobijaju poverenje potrošača na našem i na evropskom tržištu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Minja

29.11.2018 11:47

Neka se sad i Evropa češe iza ušiju, to je njihova tvorevina.

Mackica

29.11.2018 11:51

Ne znam samo od cega ce da proizvode kad i sirovine uvoze iz Srbije, ali Haradinaj verovatno i za taj problem ima neko visokointelektualno resenje

Ivan

29.11.2018 11:53

Obiće se šiptarima o glavu ovakvo ponašanje, nisu oni ni blizu toliko jaki koliko misle.

Vesna

29.11.2018 11:54

Evropo draga, tražili ste, gledajte !