KFOR pleni srpske proizvode za Šiptare! Zadržali kamion sa našom robom u Zubinom Potoku!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2018

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR je zabranio ulazak proizvoda koje su Srbi navodno ilegalno hteli da uvezu na Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ilustracija

Kako pišu prištevački mediji, kamion sa srpskim registarskim oznakama zadržali su pripadnici mirovne misije KFOR u Zubinom Potoku.

U ovom kamionu, koji su navodno vozila dvojica Srba i građana Srbije, koje optužuju za ilegalan uvoz robe, pronađeni su različiti proizvodi bez dokumentacije koju zahtevaju privremene vlasti u Prištini.

Odlukom tužioca Kosova, sva dobra su poslata na carinski terminal, a slučaj planiraju da vode u redovnom postupku. Robu iz Srbije Šiptari su počeli da plene nakon uvođenje taksi u visini od 100 odsto, na sve proizvode na kojim nije napisano "Republika Kosovo". KFOR, mirovna misija NATO pakta zadužena za očuvanje mira u južnoj srpskoj pokrajini, ovim potezom jasno se stavila na stranu Šiptara, kojima sada pomaže u izvršavanju neustavnih odluka Prištine.

Zbog odluka takozvanog Kosova da uvede takse na robu iz Srbije i BiH, "dok ne priznaju Kosovo kao državu", građani Srbije danima organizuju proteste na severu pokrajine, pozivajući međunarodnu zajednicu da reaguje i primora Prištinu na povlačenje odluka. Iako su kritike stigle i iz Brisela i iz Vašingtona, vlasti takozvanog Kosova odbijaju da povuku odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
dr Agocen

30.11.2018 11:09

Saveznici terorista. Uvek su to i bili.

ivan

30.11.2018 11:14

Nista novo da je KFOR produzena ruka siptarskih politicara.

Aca88

30.11.2018 11:17

KFOR je prokockao svo poverenje Srbije i vise mu se ne moze verovati.

Dinko

30.11.2018 11:18

Sve je to ista bagra koja na isti način mrzi Srbe.