RUSKO MINISTARSTVO: Stop stvaranju "velike Albanije", Amerika i Brisel da reaguju!

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2018

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo inostranih poslova Rusije osudilo je planove za stvaranje jedinstvene albanske države, nazvalo to provokacijom u cilju promovisanja ideologije "velike Albanije" i istaklo da očekuje reakciju SAD i Brisela.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Ministar spoljnih poslova u Rusiji Sergej Lavrov

Ministarstvo se u današnjem saopštenju osvrnulo na nedavnu zajedničku sednicu kosovske i albanske vlade u Peći na kojoj je albanski premijer Edi Rama izneo planove za formiranje jedinstvene albanske države.

- Takva retorika predstavlja pretnju po stabilnost na Balkanu, recidiv međuetničkih konflikata i podriva višegodišnje napore međunarodne zajednice za obezbeđivanje mira u regionu - navodi se u saopštenju objavljenom danas na sajtu Ministarstva.

- Očekujemo od EU i SAD nedvosmislenu reakciju na provokaciju Tirane I Prištine, osudu koncepcije, čiji je cilj destabilizacija jugoistočne Evrope - navodi se u saopštenju.

Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosvskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtonu i Brisela, navodi Minisatrstvo. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Milica

30.11.2018 12:50

Rusija j jaka sila ali da ih neko poslusa tesko.

nikola

30.11.2018 12:52

Hvala Rusiji na stavu i na podrsci!!!!

voja

30.11.2018 12:54

Braća Rusi....!

Igor

30.11.2018 12:54

Rusija nam je najveca podrska i realno gledaju na stanje na KiM.