Stefanović o provokaciji Envera Hodžaja: To je neprijateljski akt i poziv na nestabilnost u regionu

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2018

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović izjavio je večeras da izjava kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja predstavlja neprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regionu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Povodom izjave Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, Stefanović je za tv Pink rekao i da će biti zanimljivo da se prvo te zemlje odrede.

- Da čujemo šta oni misle o ovome što je otvorena agresija na Srbiju i što poziva na dodatnu nestabilnost u regionu, pošto iz Hodžajevih reči vidimo samo usmerenu mržnju prema Srbiji i srpskom narodu - rekao je Stefanović.

On je istakao i da Srbija nije nista loše uradila, da se uvek trudila da sa tim zemljama gradi dobre diplomatske odnose, ali smatra da je problem u tome što je Srbija postala ekonomski i politIčki jača.

- Problem je što je Srbija postala ekonomski jača, i mnogo jača od svih tih zemalja, i politički moćnija i sa velikim uspesima u diplomatiji i sa uspesima koji se postižu na međunarodnom planu u smislu zaštite našeg suvereniteta i u privlačenju investitora - ocenio je Stefanović.

 

 

On je rekao i da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno, kao i da štiti svoj narod.

On je rekao i da će Srbija nastaviti da jača, jer samo kao jaka zemlja može da se suprotstavi ovakvom delovanju.

- Hoćemo da se razvijamo, ali nikoga ne ugrozavamo - rekao je Stefanović, ali je dodao i da Srbija i njen predsednik neće dozvoliti da je neko gazi.

Hodžaj je zagrebačkom "Večernjem listu" rekao da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije", a smatra i da je Srbija "faktor destabilizacije u regionu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
amarna

01.12.2018 19:20

Na tome se zasniva njihova politika,na izazivanju nestabilnosti!

Marija

01.12.2018 19:21

Poziv koji izaziva nestabilnost i vracanje u nazad gde Kosovski Albanci bukvalno traze sukob sa Srbijom.

Kosovka devojka

01.12.2018 19:31

Od ovakvih kriminalaca nista drugo do provokacija, sukoba, haosa I nestabilnosti ne mozemo ni ocekivati...ali Srbija ima slogu na diplomatskom I mirnom putu I preziveli smo svasta pa I ove cemo

Pjer

01.12.2018 19:36

Neće moći Albanci još dugo da se "šlepaju" uz SAD,pa će tada "pevati" drugu "pesmu" !!!