Oglasili se iz Unije žena sa Vračara: Evo zašto je stvarno zaustavljen autobus na Jarinju

Autor: I. Ž.

Vesti

02.12.2018

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna pomoć koju je za Kosovsku Mitrovicu prikupila Unija žena sa Vračara, danas nije uspela da prođe administrativni prelaz Jarinje. Prištinske vlasti su poručile da pelene i kreme za bebe predstavljaju pretnju za unutrašnju bezbednost (?!).

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je za Srpski telegraf ispričala Draginja Vlk iz Unije žena sa Vračara, članice unije krenule su jutros oko osam sati sa Vračara u Kosovsku Mitrovicu organizovanim prevozom kako bi ženama i deci uručile prikupljenu pomoć.

- Skupile smo pelene, garderobu za bebe, kreme za bebe i porodilje... Na administrativni prelaz Jarinje stigle smo oko 13 i najpre su nam rekli da će sve biti u redu i potpisali smo papire za oslobađanje od poreza. Međutim, ubrzo je javljeno da ne moženmo da prođemo jer mora nešto dodatno da se ispita. Sat i po su nas držali da bi na kraju iz Prištine stigla zabrana da nas puste - ispričala je Vlk.

Što je najstrašnije, prištinske vlasti su ovu skandaloznu odluku još skandaloznije obrazložili. 

- Dobili smo odbijenicu u kojoj, između ostalog piše "smatra se da je ovo pretnja za javnu politiku unutrašnje bezbednosti, javno zdravlje ili međunarodne odnose". To je tačka na koju su se pozvali. Ne znam zaista kome smeta plišani meda - kaže Vlk.

Iako na papiru stoji da postoji mogućnost žalbe u roku od osam dana na uručenu im odbijenicu, Vlk kaže da nije želela da je potpiše.

- Možemo da se žalimo u roku od osam dana, ali nisam htela da potpišem taj papir, samo sam ga uzela - rekla je Vlk.

Od uručenja pomoći ženama u Kosovskoj Mitrovici, kaže, neće odustati.

- Jako nam je važno da žene u Kosovskoj Mitrovici i sve naše žene na Kosovu i Metohiji znaju da smo uz njih i da se snažno borimo za njihov opstanak dole, kao što se i one same bore. Želeli smo da pokažemo solidarnost, ali nažalost su nas ovog puta u tome sprečili - zaključila je Vlk. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Jelisaveta552

02.12.2018 16:27

Pristina nedozvoljava humanitarnu pomoc zato sto ona ide Srbima. Rasizam u 21 veku.

krisic991

02.12.2018 16:28

Jadan nas narod na Kosovu kroz sta prolazi

Sale

02.12.2018 16:30

Ovo Albansko ludilo nema kraja.Zar humanitarna pomoc nemoze na Kosovo bando Albanska a nas su tukli bombama zbog navodne humanitarne katastrofe!

bijana

02.12.2018 16:40

Siptari ce naci sto i jedan razlog da vrate sve sto je srpsko .