Vučić potvrdio pisanje Republike: Makron odložio posetu Srbiji

Autor: Republika

Vesti

03.12.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je francuski predsednik Emanuel Makron odlučio da odloži posetu Srbiji, zbog problema koje ima u svojoj zemlji, a koju su prvi lansirali Srpski telegraf i portal Republika.rs, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

On je na vanrednoj konferenciji za medije nakon razgovora sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, otkrio da je Makron zamolio da se njegova poseta Srbiji pomeri za nekoliko nedelja.

Spremali smo se za posetu Makrona, spremali da pokažemo gostoprimstvo. Predsednik Makron je zamolio da za nekoliko nedelja odložimo njegovu posetu Srbiji. Ja znam i svestan sam da je situacija takva da ne može da dođe. Razgovarali smo o našem strateškom partnerstvu. Rekao sam Makronu da posle godina teških reformi sada imamo odlične vesti. Investicije su za čak 10,7 više u odnosu na rekordne od prošle godine. Broj zaposlenih je najveći u poslednjih 30 godina - rekao je predsednik Srbije. 

 

"Neka prave paktove, mi smo za saradnju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija neće da učestvuje ni u kakvom pravljenju, a ni rušenju "paktova", već će da traži saradnju sa svima koji to žele, ali da nikada nikome neće dozvoliti da ponižava našu zemlju. 

Vučić je, na konferenciji za štampu povodom izjava Envera Hodžaja o pravljenju pakta sa zemljama regiona protiv Srbije i pretnji Nasera Orića, rekao da Srbija želi saradnju sa svima u regionu, tako i sa Skopljem, Podgoricom, Zagrebom, Prištinom, ako to žele.

On je istakao da ne veruje u paktove, već samo u interese.

- Mi ćemo da gradimo interese sa našim komšijama. Nisam skeptik po tom pitanju, iako mnogi imaju interese koji nisu uvek isti ili slični našima - rekao je Vučić.

- Pročitao sam pažljivo izjavu Hodžaja. On je jedan od jastrebova koji se predstavljao kao fini gospodin nemačkih manira i škole. Svi razumeju sada koja je njegova stvarna uloga. On je samo demantovao da je nazvao to paktom, a suštinu nije sporio nijednog trenutka - objasnio je on. 

Vučić je istakao da bi bio sigurno nekima najbolji da je podržao zabranu ulaska u Crnu Goru Antiću, Bećkoviću i drugima, da bi bio još bolji ako bi se svakog dana izvinjavao, a bio bi, kaže, najbolji na svetu da je rekao da smo mi krivi što nismo uhapsili bivšeg makedonskog premijera, a trebalo je verovatno da ga uhapsimo bez poternice, koja je izdata 48 sati nakon što je napustio zemlju.

- Pošto naša zemlja poštuje pravne norme, i nećemo da dozvolimo da unižava neko Srbiju, pretpostavljam da smo mnogima krivi - podvukao je on.

Vučić je kazao da će se Srbija truditi da gradi dobre odnose i prevazilazimo razlike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Nina

03.12.2018 18:09

Srbija se odlicno slaze sa Francuskom.

Marija

03.12.2018 18:09

Makron zbog stanje u Francuskoj odnosno velikih nemira odlaze posetu Srbiji.

Lela

03.12.2018 18:25

Emanuel Makron zbog stanje u Francuskoj odnosno velikih nemira odlaze posetu Srbiji.

Blizanac

03.12.2018 18:29

Makron je imao dobar razlog zbog kog je odlozio posetu Srbiji.