DOKLE VIŠE?! Tužilaštvo Prištine tvrdi da Srbija nije sarađivala u istrazi ubistva Ivanovića

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2018

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija glavnog kosovskog tužioca saopštila je danas da Srbija sa njima "nije sarađivala" na rasvetljavanju ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: Republika

Tužilaštvo je to saopštilo nakon izjave ministarke pravde Srbije Nele Kuburović da je Priština odbila da sa Beogradom obavi istražne radnje vezane za ubistvo Ivanovića, za koju kaže da nije tačna, prenose prištinski mediji Koha ditore i Kallxo.

U saopštenju se tvrdi da je odmah nakon ubistva Ivanovića, organima u Beogradu podneto nekoliko "zahteva za međunarodno pravnu saradnju", ali da su stigle samo neke informacije koje nisu od suštinskog značaja za rasvetljavanje ubistva.

Foto: Tanjug/AP

Beograd je od Prištine zatražio i dobio čaure s lica mesta, ali tužilaštvo još nije dobilo nalaz njihovog veštačenja, navodi tužilaštvo i dodaje da nisu stigli ni odgovori vezani za IMEI (International Mobile Equipment Identity), SMS, primljene i pozivane brojeve telefona koje je koristio Ivanović, piše u saopštenju.


U tekstu se, takođe, kaže da je kosovsko tužilaštvo "i dalje spremno na saradnju" i da je "posvećeno zadatku rasvetljavanja ubistva Ivanovića".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading