Deo opozicije organizovao protest u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju ponovo je večeras, kao i prošle subote, organizovao protest, na kojem su, kod Filozofskog fakulteta, govorili akademik Dušan Teodorović i glumac Tihomir Stanić, a potom su učesnici krenuli u šetnju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Pristalice opozicije na protestu u prestonici Srbije

Na čelu kolone je transparent, kao i prvi put, "Stop krvavim košuljama", a među okupljenima su Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić i Boško Obradović. Neki učesnici protesta nose žute prsluke, po uzoru na proteste u Francuskoj, a neki bedževe na kojima piše "počelo je" i transparente "1 od 5 miliona", sa aluzijom na izjavu predsednika Srbije da neće menjati politiku i izaći u susret učesnicima protesta i da ih je pet miliona, jer to mogu da dobiju samo na izborima.

Teodorović je u govoru vlast uporedio sa poplavom, koja, kaže, zahteva da se svi ujedine, i levi i desni.

Izneo je i zahteve da se penzionerima "vrati svaki dinar", drugi zahtev se, kaže, odnosi na studente koji su "svuda po svetu", da se ponište lažne diplome i obezbede uslovi za fer i poštene izbore.

- Ja sam jedan od pet miliona. Vi ste svi deo Srbije, ovo je vaša Srbija i ne sme niko da vas poništi - rekao je Teodorović, a predsedniku Srbije je rekao da već večeras ode u Mađarsku, jer, kaže, opozicija sigurno pobeđuje.

 

Na Terazijama, kolona je "srela" manju grupu ljudi, koji su držali zastavu Srbije i tzv. Kosova, i transparent na kojem su reči EU i NATO precrtani.

Redari koji obezbeđuju protestnu šetnju rekli su da ta grupa nema veze sa njima, i među njima nije došlo do kontakta.

Protesti se organizuju zbog ranijeg napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovica u Kruševcu.

Večeras se protestu priključio i DSS, za razliku od prošlonedeljnog, kada nisu učestvovali zbog najavljenog obraćanja Mirjane Karanović.

Lider PSG Saša Janković je najavio da neće protestovati jer, kako je istakao, Savez za Srbiju "kanališe" na stranu koja bi opet bila stranputica za Srbiju". 

Dragan Ðilas je uoči protesta rekao da će on biti pod parolom "Hajde da se prebrojimo" i "da to Radio-televizija Srbije prikaže". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
poli

15.12.2018 19:13

propali protest propale opozicije

darko

15.12.2018 19:13

Тужни скуп од неколико стотина залуталих на улицама Београда.

Dare

15.12.2018 19:17

Mislim da im je ovo "petak i zavezak", čisto sumnjam da je samo deo opozicije.

Maja

15.12.2018 19:17

Mene je sramota , ali njih nije. Opozicija ne moze da artikulise ni sopstvene potrebe.