NAŠI DRŽAVLJANI ZADRŽANI NA KOSOVU, ĐURIĆ OGORČEN: Pustite pritvorene Srbe, među njima je i trudnica!

Autor: Tanjug

Vesti

09.08.2017

14:33 >> 14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je danas osudio tretman kojem je, ističe, samovoljom pokrajinske policije i pravosuđa, izložena grupa građana Srbije i Rusije, privedena u blizini administrativne linije prilikom posete Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Zahteva puštanje srpskih i ruskih državljana iz pritvora na Kosovu: Marko Đurić

Đurić je u pisanoj izjavi medijima osudio i pokušaje političke zloupotrebe ovog slučaja i uputio zahtev da oni hitno budu pušteni.

- Grupi je određena mera zadržavanja od 48 sati, a njihovo oslobađanje se namerno odlaže pod izgovorom da sud ima previše posla da bi se bavio njihovim slučajem. Naglašavam da je među privedenima jedna trudnica i jedna maloletna osoba, što ovo sasvim nepotrebno traumatizovanje srpskih i ruskih državljana čini još nečovečnijim- naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Naznačio je i da je Kancelarija za KiM, posredstvom oficira za vezu i u saradnji sa ruskom diplomatsko-konzularnom mrežom, pružila privedenima svu neophodnu pravnu pomoć.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading