REBIĆ: Postupanje policijskih službenika bilo je potpuno PROFESIONALNO I ZAKONITO!

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Slučaj Lučani", odnosno nezapamćeni upad Boška Obradovića i pripadnika Dveri u policijsku stanicu u danu izbora izazvao je brojne reakcije, a ovim povodm oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Saopštenje Vladimira Rebića prenosimo u celosti:

"Nakon izvršene analize događaja u Policijskoj stanici Lučani, Policijske uprave u Čačku, dana 16.12.2018. godine, odgovorno tvrdim da je postupanje policijskih službenika tom prilikom bilo potpuno profesionalno i zakonito. 

Smatram da je tokom izbornog procesa, policija na zakonit i efikasan način postupila po svim prijavama građana, u cilju obezbeđivanja stabilnog javnog reda i mira u Dragačevu.

Budite uvereni da ne postoji prijava građana povodom koje odmah nije bila upućena najbliža patrola radi provere konkretnog stanja, a zatim i obavljanje konsultacija sa nadležnim tužiocem, odnosno sudijom za prekršaje. Prisustvo državnog sekretara Dijane Hrkalović u Policijskoj stanici Lučani bilo je u cilju podrške postupanja policijskih službenika, ali tvrdim da ona nije izdavala naloge, niti uticala na odluke koje su postupajući policijski službenici i tužioci donosili.

Činjenica da niko od građana, niti učesnika izbornog procesa nije imao konkretne primedbe na postupanje policijskih službenika, jasno ukazuje da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku profesionalno obavili zadatke. Izražavam žaljenje što se u medijima vodi kampanja protiv policije i najoštrije osuđujem što je od jednog broja građana izvršen upad u prostorije policijske stanice, čime je izvršen svojevrstan pritisak na rad policajaca koji svoje poslove obavljaju u skladu sa važećim zakonima.

Najiskrenije se nadam da će se povodom ovog događaja političari uzdržati od napada i pritisaka na policijske službenike, kako bi policajci, svoj inače težak posao, obavljali profesionalno i u skladu sa zakonima, a u interesu svih građana Republike Srbije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Aleksa

18.12.2018 14:59

Alo ljudi, oni koji su upali u policijsku stanicu u Cacku, se sada zale na nekoga, na policiju? Pa kako niko od gradjana nema zalbu na sluzbenike policije.

nikola

18.12.2018 15:09

Obavljajte svoj posao casno i posteno ,a pridike mogu da vam drze samo ispravni i cisti pred Zakonom.

Milja R

18.12.2018 15:51

Policija profesionalno obavlja posao.Ko god se ogreši o zakonske norme oni protiv takvog podnose prijave.

Cicika

18.12.2018 16:40

Sramota sta radi opozicija.