"Ako bi EU ponudila Srbiji proširenje danas, rekla bih ne"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za mene Evropa predstavlja zbir vrednosti, a ne ćup novca, a glavni spoljnopolitički cilj Srbije ostaje priključivanje EU", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić danas u Centru za evropske studije u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

- Članstvo u EU je strateški cilj Srbije. EU za nas nije ćup novca već set vrednosti kojima težimo zbog kvalitetnije života svih naših građana. Srbije ostaje posvećena politici mira i stabilnosti i jačanju saradnje u regionu - navela je predsednica vlade na svom tviter nalogu.

Tusk sa srpskim zvaničnicima, Vučić poručuje: Nastavak dijaloga ako Priština povuče nerazumne odluke.

Takođe, istakla je i da je Evropa je bila u pravu kada je oblikovala proširenje da bi Balkan učinila više stabilnim i integrisanim regionom.

- Ako bi EU ponudila Srbiji proširenje danas, rekla bih ne - navela je Brnabić, i zaključila da "moramo više da radimo", navodi se na tviteru briselskog Centra za evropske studije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Lena

19.12.2018 13:28

Ovo je lepo receno,ovo zasluzuje velike pohvale za nasu premijerku,jos mora dosta toga da se resi da bi Srbija usla u EU,a to znaci da ulazi EU kao celovita drzava bez uslova da se prizna nezavisnost Kosova

Nikola

19.12.2018 13:28

U ovakvim uslovima nikad u EU.

tanja

19.12.2018 13:37

Tako se radi i misli u interesu Srbije i svih gradjana za buduca vremena.

Boki

19.12.2018 13:40

To Ana ti si jako pametna zena sve pohvale.