Dačić otkriva plan za Kosovo

Autor: M. R. I.

Vesti

22.12.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pisma američkog predsednika Donalda Trampa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku lažne države Kosovo Hašimu Tačiju podrška su mirovnom procesu i ćuška onima koji to usporavaju, tvrdi šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

Podseća da su SAD bile spremne da organizuju potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine, kao što su to učinile nekada između Izraela i Palestine, ali je dodao da se iz svega što se u poslednje vreme dešava vidi da se do rešenja neće doći brzo.

Amerika za potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine, kao što su to nekada učinili Izrael i Palestina

- Bili su spremni da organizuju potpisivanje u trenutku kada se mi dogovorimo jer oni nisu deo dijaloga i ne određuju vreme za to, ali sve ovo što se dešava sada sa Ramušem Haradinajem i merama i nerazumnim odlukama iz Prištine govori o tome da rešenje neće biti brzo - podvlači Dačić u intervjuu za TV Prva.

Ministar spoljnih poslova Srbije navodi da je jedan od retkih i prvih koji je govorio o razgraničenju kao mogućem rešenju, i to kada niko o tome nije smeo da priča i kada nije bilo popularno da se priča o tome.

Izbori dobri za stranke, ne i za državu

Predsednik SPS ocenio je da sledeće godine u Srbiji neće biti parlamentarnih izbora i dodao da smatra da bi održavanje izbora bilo dobro za pojedinačne stranke, ali da ne odgovara za državu.

- Održavanje izbora bilo bi dobro za pojedinačne stranke, ali ne odgovara za državu. Takođe, deo opozicije u Srbiji nema nikakav program koji bi ponudili biračima, već se sve svodi na to da su protiv predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića. Najveći deo kritika prema Srpskoj naprednoj stranci, koja je vladajuća, usmeren je prema ličnosti, a ne prema politici. Da bi dobili politiku, deo opozicionih stranaka ide u krajnosti i sada su protiv onoga što su nekada govorili - kazao je Dačić.

- I dan-danas mislim da je to jedina realna mogućnost za brzo rešenje, s druge strane, to rešenje uvažava interese i srpskog i albanskog naroda, a s treće, kod američke administracije se promenio pristup, promenom predsednika i njegovih najbližih saradnika došlo je do mogućnosti da se ipak pitanje Kosova ne smatra gotovim i rešenim - zaključuje Dačić.

Moj rejting veći od SPS

Pred Kongres SPS, na kojem se u subotu 22. decembra, bira predsednik partije, Dačić, koji je jedini kandidat, rekao je da predsednik stranke mora da joj doprinosi, te da ako smanjuje politički kapacitet stranke jer nije popularan, mora da snosi posledice.

- U politici je kao u svakom drugom poslu, kada ne budete u stanju da dobro radite posao, menjaće vas. Onaj ko je na čelu stranke mora da doprinosi, a moj rejting veći je od rejtinga stranke - podvukao je Dačić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading