Teška sramota: Ovako je Milo Đukanović popljuvao sve što je srpsko!

Autor: Republika

Vesti

22.12.2018

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore ocenio je u emisiji "Živa istina" na Javnom servisu, da u poslednjih godinu dana dolazi do zaoštravanje odnosa Srbije sa komšijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore ocenio je u emisiji "Živa istina" na Javnom servisu, da u poslednjih godinu dana dolazi do zaoštravanje odnosa Srbije sa komšijama - Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom. Naravno da nije pomenuo da je za zaoštravanje odnosa Beograda i Podgorice kriv upravo on, svojom mafjaškom politikom prema srpskom narodu u Crnoj Gori.

- Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori, kazao je Đukanović. – Jedan deo javnosti u Srbiji osporava pravo Crnoj Gori da donosi odluke u sopstvenom interesu. Mi ne donosimo antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu. Ne razumem čemu kvarenje odnosa Srbije sa susedima. To ozbiljno dovodi u pitanje ono što smo smatrali početkom dobrosusedskih odnosa u regionu.

Đukanović optužuje Srbiju za zaoštravanje odnosa sa Crnom Gorom, iako koristi bukvalno svaku priliku da provocira Srbiju - podrškom takozvanom Kosovu u Interpolu, slanjem bandi koje sebe nazivaju navijačima u Beograd da provociraju, i sve to radi zbog svoje zadojenosti mržnjom prema Srbiji i svemu srpskom. Sve to, ipak, kaže Đukanović, ne bi kvalifikovao kao suštinski zaokret državne politike Srbije, dodajući da ne veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje nalog svim silnim kolumnistima da pišu bedastoće o Crnoj Gori. S druge strane smatra da Vučić "možda preterano respektuje ono što su interesi Rusije i u Srbiji i regionu Balkana". NATO sluga ovom prilikom optužuje predsednika Vučića da preterano sluša Rusiju, iako je poštovanje i Rusije i EU i Amerike ključ neutralne politike jedne ozbiljne zemlje kakva je Srbija.

- Čini mi se da se previđa jedna okolnost a to je da smo koliko do juče živeli u uslovima mnogo harmoničnijih odnosa između Rusje i Evrope i Rusije i NATO, a danas se svakodnevno preti i sa jedne i sa druge strane.

Predsednik Crne Gore je saopštio da ga ne iznenađuje ponašanje lidera prosrpske opozicije u Crnoj Gori, koji "umesto da učestvuju u kreiranju državne politike, izigravaju ugroženu manjinu u Crnoj Gori i stalno se žale Beogradu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Verujem da je posredi nasedanje na te žalopojke i ulogu lažnih žrtava i da se ulazi u pokroviteljsku ulogu i finansiranje aktivnosti koje su otvoreno usmerene na destrukciju države Crne Gore, kazao je Đukanović, dodajući da Crna Gora danas ima neuporedivo veći imunitet i sposobnost da sebe zaštiti nego što je to imala u prošlosti. Đukanović optužuje vođe srpske opozicije da se žale Beogradu, a u isto vreme ih zatvara po kazamatima zbog protivljenja njegovoj strahovladi u Crnoj Gori i vrši svaki mogući pritisak na Srbe koji ne žele da tolerišu njegov banditluk. O poslednjoj poseti Briselu, Đukanović je kazao da EU pokušava da održi pažnju prema Zapadnom Balkanu, što je dobro za Crnu Goru.

- Međutim, nije dobar pristup pojedinih zemalja unije da Zapadni Balkan uđe u EU u paketu. Ako se opredelimo za takav pristup, onda favorizujemo poslednjeg. Čini mi se da taj pristup ipak nije odneo prevagu u politici EU. Crna Gora je otvorila 32 poglavlja, a Srbija 16 i ako EU bude dosledna u tom novom pristupu, to znači da mi četiri godine trebalo da čekamo Srbiju.Ne mislim da je to racionalno, poručio je Đukanović. Smeta mu sve veći uticaj Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji se može videti i u pismu predsednika Trampa Vučiću, gde se ogleda maksimalno poštovanje vođe jedne supersile prema našem predsedniku, pa pokušava da saplete Srbiju na svakom mogućem koraku, pa i po pitanju evrointegracija. To mu neće poći za rukom, pogotovo ne sada kada Srbija ima ogroman ugled u svetu, što se videlo i na glasanju u Interpolu i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Đukanović se osvrnuo i o odnosu sa mitropolitom crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

- Nisam zaboravio da je Amfilohije u vreme referenduma o nezavisnosti 2006.odigrao konstruktivnu ulogu i doprineo da se jedno važno pitanje reši na miran način. Ipak uloga Srpske pravoslavne crkve prema Crnoj Gori je izrazito destruktivna, čak i nezavisno od državne politike Srbije, kazao je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading