Premijer Bugarske u Beogradu: Bog je učinio da se naše zemlje nalaze na najlepšem mestu na zemlji

Autor: Agencije, Republika

Vesti

22.12.2018

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Bugarske Bojko Borisov rekao je danas u Beogradu da region Balkana ne treba potcenjivati i da postoji veliki potencijal koji mora dalje da se razvija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Bojko Borisov i Aleksandar Vučić

- Bog je učinio da se naše zemlje nalaze na najlepšem mestu na zemlji, od Dunava do Crnog mora i Mediterana, a imamo i veliki potencijal koji mora da se iskoristi - izjavio je Borisov na konferenciji s liderima Srbije, Rumunije i Grčke, Aleksandrom Vučićem, Vjorikom Dančilom i Aleksisom Ciprasom.

Bugarski premijer je kao način za ostvarenje potencijala naveo infrastrukturne projekte.

Prema njegovim rečima, autoput do Srbije će biti završen u narednih godinu ili godinu i po dana, završen je projekat železničke infrastrukture, a radi se na gasnom povezivanju s Grčkom. Borisov je izrazio nadu da će biti moguća izgradnja i više mostova preko Dunava. On je takođe rekao da se nada da će Rumunija zadržati na dnevnom redu pitanje migracija i azila, jer bi migracije mogle da "potope" Balkan.

- Kada je reč o problemima sa kojima se suočavamo moramo da budemo ujedinjeni. Napredak tokom austrijskog predsedavanja nije bio značajan koliko sam očekivao, ali nadam se da će Rumunija držati tu temu tokom predsedavanja - izjavio je Borisov.

On je naveo da je najavljena zajednička kandidatura Rumunije, Srbije, Bugarske i Grčke za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. ili Svetsko prvenstvo 2030. "primer dobre saradnje i razumevanja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Nadica

22.12.2018 13:10

Bugarska je pokazala koliko postuje Srbiju.

Ana

22.12.2018 13:16

Nalazimo se na najlepšem mestu na svetu.

anatodorovic

22.12.2018 13:20

Srpski narod doživljava Bugrasku kao iskrenog saveznika i u politici i u ekonomiji

Boki

22.12.2018 13:23

Tako je i hvala Bogu.