Savet za odbranu ljudskih prava tzv. Kosova hoće smenu Pacolija, a traže i da se Srbi oteraju iz vlade!

Autor: Republika

Vesti

26.12.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za odbranu ljudskih prava i sloboda Kosova (KMDLNJ) ponovio je zahtev za smenom ministra spoljnih poslova tzv. Vlade Kosova Bedžeta Pacolija "zbog rasističkog i seksističkog govora", ali je sada zatražio i ostavke srpskih ministara u ovoj instituciji, kao i da im se zabrani pristup fondovima vlade, "zato što oni po nalogu Beograda bojkotuju rad vlade", piše Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pacoli okarakterisan kao rasista i seksista

Dodatno,KMDLNJ traži i raspisivanje vanrednih izbora u opštinama na Severnom Kosovu, gde su srpski gradonačelnici dali ostavke, posle uvođenja dodatne takse na srpske proizvode.

Takođe, ovaj Savet traži da povećanje taksi za 100 odsto ostane na snazi, a podržava se i zahtev Ramuša Haradinaja da se na Kosovu smanje cene goriva, i zatražio je istragu tužilaštva o akcijama koje su dovele do "oštećenja budžeta građana naduvavanjem ovih cena".

KMDLNJ takođe traži istragu kosovske elektrodistribucije, jer su, kako su naveli, računi za struju između 200 i 400 odsto veći nego u prethodnom mesecu, kad je bilo više nestanaka struje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading