Mora mnogo da objasni: Vuče, šta to kriješ o prebijanju Borka Stefanovića?

Autor: G. M. - E. S. T.

Vesti

27.12.2018

04:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto se ne oglasi Vuk Jeremić i objasni o čemu je Vladan Mitić, njegov glavni čovek u Kruševcu, razgovarao sa lokalnim biznismenom Goranom Makragićem, koji je saslušan u policiji zbog prebijanja Borka Stefanovića. Za tajni sastanak održan u kruševačkom kafiću "Pastel" prošle subote ne bi se ni saznalo da ga nije otkrio Srpski telegraf, o čemu smo juče pisali.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

Šta kriješ, Vuče, pita i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović.

 

- Zbog čega se potpredsednik partije Vuka Jeremića Vladan Mitić u Kruševcu sastao sa Goranom Makragićem, koji je saslušan kao mogući organizator napada na Borka Stefanovića? O čemu su razgovarali? - zapitao je Đukanović i u izjavi za naš list dodao:

- Kada su trojica osumnjičenih puštena iz pritvora, opozicija se žalila da je strašno da se ne zna ko je organizator. Eto, sada imaju priliku da pitaju tog Jeremićevog čoveka i on bi im sigurno dao odgovor.

Foto: twitter.com/LevicaSrbije
Borko Stefanović

PODEBEO DOSIJE

Podsetimo, lider Levice Srbije pretučen je 23. novembra u Kruševcu, a policija je ubrzo nakon napada uhapsila Danijela Gmilovića Caftu, Marka Živkovića Buvca i Miloša Šaponjića Šapu (svi iz tog grada). Makragić je saslušan kao jedan od mogućih organizatora prebijanja, što je on negirao.

A kog su profila kadrovi Vuka Jeremića u Kruševcu i ko su mu tamo ključni igrači i ljudi od poverenja, svedoči i to što mu je bliski saradnik i jedan od glavnih u odboru Narodne stranke u tom gradu Predrag Petronijević. To je čovek sa debelim policijskim dosijeom, povezivan sa trgovinom narkoticima i zelenašenjem. Pre Narodne stranke on je bio istaknuti funkcioner Republikanske partije, čiji nam je predsednik Nikola Sandulović potvrdio da se Petronijević bavi poslovima s one strane zakona.

Sandulović: Mi smo zbog kriminala izbacili Petronijevića iz stranke, a on je otišao kod Jeremića

Petronijević je, kako saznaje Srpski telegraf, hapšen zbog trgovine narkoticima, ali je krivicu na sebe prihvatio njegov brat, koji je umesto njega robijao u KPZ u Nišu. On je u Kruševcu poznat i kao zelenaš, a u međuvremenu je svake subote aktivni učesnik protesta u Beogradu, gde se ne odvaja od Jeremića. Bio je istaknut i svojevremeno na protestima protiv diktature i protestnim okupljanjima zbog cene goriva početkom juna ove godine.

PREBIO PRIJATELJA

Kako kaže njegov bivši stranački šef Nikola Sandulović, Petronijević je zbog kriminalnog delovanja izbačen iz stranke.

- On je u partiju došao preko jednog momka koji je prijatelj naše kuće, a kog je kasnije, zelenašeći, prebio i naneo mu ozbiljne telesne povrede. Momak je kod mene došao sav modar sa slikama i krivičnom prijavom, ne znajući šta da radi. Silom prilika sam to tada prećutao da ne bi pukla bruka. Međutim, kulminacija se desila kad je Petronijević počeo da pravi haos unutar stranke i zagovara nacionalnu mržnju, a onda smo čuli da živi od prodaje trave i zelenašenja - navodi Sandulović.

Naš sagovornik objašnjava da je prvo mislio da je reč samo o ekscesnom ponašanju, ali se kasnije uverio da je reč o okorelom kriminalcu.

- Krenuo sam detaljnije da se bavim njime i kad sam saznao da je hapšen jer mu je nađena droga u stanu u kom živi sa bratom, više nije mogao da bude član stranke i izbačen je. Prvo je probao da ode kod Borka, što mi je i on lično potvrdio, ali je onda otišao kod Vuka Jeremića.

Petronijević i Jeremić odbili da nam odgovore

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu poručeno nam je da će Petronijević razmisliti da li će nam dati komentar:

- Naš stav je da izjave i intervjue dajemo samo novinama i novinarima, a ne stranačkim glasilima. Njegov je komentar da će razmisliti da li će odgovoriti na vaš poziv.

Ni lider Narodne stranke Vuk Jeremić nije želeo da se oglasi ovim povodom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading