LONČAR: Refundiraćemo sve troškove za lečenje male Janje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.12.2018

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država Srbija refundiraće sve troškove lečenja 12-godišnje Janje Stamenković iz Smedereva, koja je jutros hitno operisana u Istanbulu u Turskoj, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

- Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima male Janje Stamenković, oni su trenutno u Istanbulu i devojčica je operisana. Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci - rekao je Lončar za beogradske medije. 

On je dodao da će Janja Stamenković, koja boluje od tumora na hipofizi, imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi. 

Otac devojčice, Saša Stamenković, potvrdio je da je operacija prošla dobro. 

- Devojčici je ugrađen stent, sve je prošlo u najboljem redu i ona je prebačena u sobu - rekao on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je ponudio svu moguću pomoć kako bi se što hitnije obezbedili svi uslovi za lečenje i ozdravljenje Janje Stamenković. 

Nakon što je objavljeno da devojčica mora hitno da se operiše danas u Istanbulu i da joj je potrebno 17.000 evra za novu operaciju, javili su se mnogi ljudi koji su ponudili novčanu pomoć. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading