Srpska lista o novim merama Prištine - Odraz osionih političara i nesposobne međunarodne zajednice

Autor: Tanjug

Vesti

28.12.2018

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odluke Prištine da uvede nove takse na robu međunarodnih brendova koja se proizvodi u centralnoj Srbiji, Srpska lista pozvala je međunarodnu zajednicu da što pre reaguje i urazumi kosovske vlasti, ističući da se radi o antisrpskom delovanju bez presedana u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

"Do kada će EU zatvarati oči nad kršenjem svih međunarodnih dogovora i institucionalnim nasiljem nad Srbima, čime se najdirektnije podriva mir na ovim prostorima? Šta je to što su ambasadori Kvinte danas "savetovali'" svoje pulene kada su doneli ovakvu odluku, postavljamo javno pitanje, na koje nažalost nećemo dobiti odgovor", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako upozoravaju, ugrožavanje opstanka jednog naroda na tlu Evrope u 21. veku, mora najhitnije biti osuđeno i sankcionisano.


"Odluka Prištine da se uvedu nove takse, koja znači totalnu blokadu distribucije srpskih proizvoda, a sada i međunarodnih brendova, pokazuje osionost albanskih političara i nesposobnost međunarodnih predstavnika da se kazni antisrpsko i anticivilizacijsko ponašanje kojima se ugrožava opstanak srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji", zaključuje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Mima

28.12.2018 14:53

Ovakvim suludim potezima zlocinaca iz Pristine se mora jednom stati na put.

Rajko

28.12.2018 16:19

Sad cemo da vidimo kako ce da reaguje Evropa na ovo. To sto siptari rade je bezobrazluk sirokih razmera, neko im mora stati na put.

Marko

28.12.2018 16:20

Ovakvo ponasanje albanaca unosi nemire u regionu.

Sramotno

28.12.2018 16:20

Strasno! Krajnje nehumano ponasanje Pristine, a EU okrece glavu i sklapa oci! Umesto da povuku takse oni dodaju jos! SRAMOTA cak i za Pristinu od koje se sve moze ocekivati!