Zločinac gubi konce! Haradinaj: Neprihvatljivo ćutanje EU na pismo Brnabićeve

Autor: Tanjug

Vesti

28.12.2018

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je neprihvatljivo to što se EU nije oglasila povodom pisma u kojem je premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila od zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da povuku to priznanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Van kontrole: Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na konferenciji za medije, nakon sednice vlade, zatražio od visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i evropskog komesara za pregovore o pristupanju Johana Hana da reaguju na takve postupke Beograda. 

- Evropska unija se glasno protivila kada je Kosovo uvelo taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije, više je puta zahtevano da Kosovo povuče taksu, a zapravo je pristup EU stvorio ovu situaciju. Pismo premijerke Ane Brnabić koje je upućeno premijerima zemalja sa zahtevom da povuku priznanje Kosova je neprihvatljivo - navodi Haradinaj.

 

 

On tvrdi da je to dokaz ne samo da je Priština bila u pravu kada je uvela takse nego je "navodi ka drugim merama".

- Začuđen sam ćutanjem Mogerinijeve, komesara Hana i ostalih zvaničnika EU povodom ovog pisma. Ovo nije u duhu dijaloga, niti učlanjenja u EU. Ovo je protivno dijalogu i evropskoj perspektivi - tvrdi Haradinaj. 

On je pozvao zvaničnike EU da ne ćute jer, kako je rekao, ćutanje je i dovelo do sadašnje situacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading