Kapetan Dragan uveren: Uskoro ću na slobodu, prvo dolazim u Srbiju!

Autor: Tanjug

Vesti

29.12.2018

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uveren je da će uskoro biti oslobođen iz zatvora u Lepoglavi i najavljuje da će, po izlasku, prvo doći u Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan

- Čim izađem iz zatvora prvo idem u Srbiju, a zatim svojima u Australiju - rekao je Vasiljković za "Večernje novosti" u izdanju od nedelje.

Vasiljkoviću, koji je pravosnažnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od 13 godina i šest meseci, u novembru je sud odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu nakon dve trećine odslužene kazne. 

"Novosti" pišu da će, kako sada stvoje stvari, Vasiljković u Lepoglavi biti do marta 2020, ali da još postoje pravne mogućnosti da izađe pre na slobodu.

Vasiljković tvrdi da nije kriv i da svedoci nisu potvrdili sve ono što mu se stavljalo na teret. Tvrdi da nije počinio zločine zbog čega je prvi put uhapšen 2006. godine u Australiji, a pre tri godine izručen Hrvatskoj.

 

 

Ni suđenje, smatra Vasiljković, nije donelo pravu istinu.

- Uveren sam da ću uskoro na slobodu. I dalje uporno radim na svom predmetu i ukazujem na mnoge nepravilnosti urađenje za vreme sudskog procesa - kazao je Vasiljković.

List navodi da je Vasiljković, u pravnom smislu, jedinstven primer u svetu jer je čovek koji je najduže proveo u istražnom zatvoru, gotovo deseti i po godina, čekajući da mu počne suđenje.

- Reč je zaista o specifičnom slučaju u celom svetu, a mi sada razmatramo sve druge mogućnosti da Vasiljković zaista pre marta 2020 izjađe na slobodu - rekla je Slađana Čanković, advokat iz tima koji zastupa Kapetana Dragana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading