Vučić primio u oproštajnu posetu kineskog ambasadora Li Mančanga

Autor: Tanjug

Vesti

30.12.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas odlazećem ambasadoru Kine u Beogradu Li Mančangu "neizmernu zahvalnost" za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da odnosi između Srbije i Kine, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada do sada.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je, opraštajući se od, kako je rekao, "dragog prijatelja", istakao da je njegovom prilježnošću ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput Hestila, Ziđina i Ling Longa.

On je, takođe, izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa Srbijom "grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo".

Ambasador Li rekao je da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica.

Takođe, on je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.

Predsednik Srbije je ambasadoru Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko - kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje.

RepublikaFoto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike
Li Mančang i Aleksandar Vučić

Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Si Đinpinga, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

- Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija i KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva - rekao je predsednik Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Nikola

30.12.2018 15:02

Ambasador Li je mnogo ucinio za Srbiju i srpski narod, veliko hvala za sve.

Lela

30.12.2018 17:21

Ambasador Li je izuzetno je mnogo ucinio za Srbiju i srpski narod, veliko hvala za sve.

Bubamara

30.12.2018 17:31

Li, jedna velicina od coveka !!!

Bojana

30.12.2018 21:00

Da nije bilo neizmernog zalaganja ambasadora Lija, odnosi Srbije i Kine se možda ne bi ovom brzinom razvijali. Hvala mu na nesebičnom zalaganju i podršci.