VUČIĆ: Moji omiljeni opozicionari su Đilas, Jeremić i Obradović, njih ću da pobeđujem dokle god budem hteo!

Autor: Republika

Vesti

02.01.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost održavanja izbora u ovoj godini, naglasivši, međutim, da je najvažnije videti šta je u interesu građana.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Ne isključujem tu mogućnost, jer u martu ili aprilu ulazimo u izbornu godinu i to nije ništa vanredno. Očigledno svi misle da su mnogo snažni i da mogu da pobeđuju. Mislim da na izbore možemo da idemo. Ima ideje unutar stranke da ja vodim izbornu listu SNS pre nego što dođe neko drugi. Čini mi se da bi im to moglo doneti ubedljivije rezultate. Ali mnogo je važnije videti šta je u interesu gradana Srbije - kaže Vučić u intervjuu za beogradske medije.

Na pitanje kada će na TV duel sa predstavnicima opozicije, kaže da može da ide na duel sa njih pet.

- Čim se njih pet dogovore kojih su to pet. Oni na jednu stranu, ja na drugu. Samo tražim da imam isto vreme, ne više, isto vreme kao i oni. Pregaziću ih, pobediću ih - kaže Vučić, naglasivši da će ih pobediti argumentima, činjenicama, politikom.

Oni, kako kaže, politiku nemaju, osim politike mržnje.

Vučić ističe i da se ne boji nečeg što će neko negde da izgovori i da neće da kupuje milost.

- Ja sam jedini koji neće da kupuje milost i koji neće da kupuje lepe reči, jer moj posao je da radim za zemlju, a ne da radim za to da me vređaju na najstrašniji način. Moj odnos je takav, ja ne pravim dilove. Nema onog: ''našao sam se s Vučićem u kafani, bio je Đindić kod Slobe na kanabetu'', bio je ovaj kod ovog, onaj kod onog. Kod mene nije. Niko od njih. Ne znam o čemu bih pričao s njima - kaže Vučić.

Kaže i da ne želi da neko iz opozicije dođe da priča sa njim i da eventualno usaglase pozicije.

- Koje pozicije da usaglasimo? S čovekom koji kaže ''ti si vidno narušenog zdravlja'', a vi mu kažete: ''vi više govorite o sebi'' i onda on kaže, ''Vučić je rekao da će da mi se osveti''. Gde je Vučić to rekao? "Ne, to je moja pouzdana informacija". Ajde nemoj da lažeš bre, barabo jedna."

Na pitanje ko je njegov omiljeni opozicioni političar - Vojislav Šešelj, Čeda Jovanović ili Nenad Canak, Vučić odgovara:

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Moji omiljeni opozicioni političari su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović. Njih ću da pobeđujem dokle god budem hteo.

Na pitanje o novinaru Milanu Jovanoviću i da li on može da bude zaštićen, Vučić kaže da može.

- Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima niko u njega nije dolazio i neko je verovatno tipovao prazan stan da bi bio opljačkan, jer se vidi po onome što je upotrebljavano. Nije to bilo pripremano za fizički napad, već za pljačku, za obijanje. Prvi napad je bio napad kojim se ugrožavala sigurnost i bezbednost, a da li je bio pokušaj ubistva, nemojte to ni vi, ni ja da zaključujemo. To kako će sud da tumači, to je njihova stvar. Nemojte vi da budete ti koji će da pričaju: "Jao, neko je pokušao da ubije Borka Stefanovića", a onaj što je pokušao da nekog drugog okreće na ražnju, on je kolega novinar i on je dobar - dodao je. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. Prelić
Vuk Jeremić

U vezi sa odlaskom Ivana Ivanovića sa TV Prva, Vučić kaže da se traži svaki mogući skandal da bi se reklo: "jao, eto nam razloga da protestujemo".

- Ne možemo da pričamo o rastu, ne možemo da pričamo o bolesnoj deci koju blesavi Vučić leči, šest i po puta više nego što su ljubitelji dece i obožavaoci dece radili u svoje vreme, nego hajde da pričamo o cenzuri. Ma, pustite me tih praznih priča. 

Upitan da li ostaje u politici posle aktuelnog mandata, kaže: "Ne bih se kladio" , a na pitanje ko je novi Vučić u SNS, odgovara:

- Neće biti novog Vučića. Svako ostavlja svoj pečat, ali će svakako biti novog lidera u SNS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Ronaldinjo

02.01.2019 14:18

Vuk Jeremić i Đilas nemaju nikakav plan i program jedino što znaju jeste da šire mržnju prema Vučiću.

Petar

02.01.2019 14:20

Hahahahaha vreme ja za nove pobede.

Aca

02.01.2019 14:40

Aaaco SRBINEEEE!

Mila

02.01.2019 14:41

Tako je!Vucic prvi pa 10 mesta prazno pa svi ostali lazljivci iz opozicije.