Vučić u Zvečanskoj: Imamo obavezu da toj deci obezbedimo bolju budućnost!

Autor: Republika

Vesti

05.01.2019

11:31 >> 11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici i štićenicima uručio novogodišnje paketiće.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić u Zvečanskoj

- Imamo obavezu da toj deci obezbedimo bolju budućnost. Ceo ovaj prostor ćemo modernizovati, mi smo spremni da uložimo u sve objekte 5 miliona evra. Ogroman novac ćemo uložiti kako bi ovaj prostor izgledao još modernije iako ove divne dame odlično vode računa o svemu, a posebno o higijeni - rekao je predsednik Srbije.

Po dolasku u Centar, predsednik je obišao Materinski dom, u kojem borave majke sa decom do godinu dana i trudnice, a nakon toga je porazgovarao i sa nešto starijom decom, koja borave u Zvečanskoj.


Mališani su predsedniku poklonili crteže i ukrase od plastelina, koje su sami napravili i otpevali mu nekoliko pesmica. 

Sa predsednikom, Dom su posetili i ministar za rad, zapošljavnje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.


Stacionar u Zvečanskoj ulici predstavlja najstariju, a možda i najpoznatiju organizacionu jedinicu Centra za zaštitu odojcadi, dece i omladine. 

Mrežom ustanova socijalne zaštite od 2008. godine određena je nova namena i kapaciteti Stacionara: 150 mesta za decu sa težim i teškim smetnjama u razvoju, 80 mesta za decu bez roditeljskog staranja do 3 godine starosti, 20 mesta za majke sa detetom do godinu dana starosti i trudnice (Materinski dom) i 30 mesta za Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece do 3 godine starosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Taske

05.01.2019 11:59

Najplemenitija i najvaznija obaveza je briga o deci.

ruzica

05.01.2019 12:04

Jos jedan u nizu ljudskih gestova predsednika.

ruzica

05.01.2019 12:04

Sva deca imaju pravo na bezbriznu detinjstvo i sigunu buducnost.

Gavrilo Princip

05.01.2019 12:08

I ovaj put je Vučić naglasio ono što je cilj negovog rada,a to je bolji život građana Srbije,dece kao njene budućnosti.