Vulin odbrusio Plenkoviću: Jedina istina je da je Hrvatska proterala 220.000 Srba

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2019

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako hrvatski premijer Andrej Plenković traži istinu u odnosima između Srbije i Hrvatske, onda treba i da je prihvati", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Istina je da Srbi rođeni u Hrvatskoj nisu mogli biti agresori na Hrvatsku. Istina je da je Hrvatska u zločinačkoj akciji ''Oluja'' ubila preko 2.000 i proterala 220.000 Srba, državljana Hrvatske. Istina je da je pre zločinačke ''Oluje'' za koju niko nije odgovarao, proterala još oko 200.000 Srba, državljana Hrvatske, posebno iz gradova u kojima čak nije bilo ni oružanih sukoba - istakao je Vulin.

On je izrazio žaljenje što je hrvatskoj politici Srbija večita tema i zato što ne mogu da se uzdrže od napada na Srbiju i vređanja srpskog naroda čak ni u danima velikih pravoslavnih praznika.

Vulin je reagovao na izjavu Plenkovića, datu na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća, da je istina ključna za pomirenje i da se ona odnosi na to da je Hrvatska "bila žrtva agresije Miloševićevog velikosrpskog režima".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading