"Mitrovica više nije moj grad niti će ikada to biti"

Autor:

Vesti

06.01.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči Božića supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Milena, rekla je da Kosovska Mitrovica više nije onaj grad u kome je sa porodicom svake godine slavila Božić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milena Ivanović

- Mitrovica više nije moj grad niti će ikada to biti - rekla Ivanovićeva.

Supruga ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića rekla je da danas ima mnogo više informacija o ubistvu supruga i da sada pokušava da napravi neku svoju sliku o tome, u nadi da će doći do istine.

- Slušam šta kažu istražni organi iz Prištine, slušam naše istražne organe. Nadam se da će se istina saznati, ako ne u ovoj onda u nekoj drugoj godini - rekla je Ivanović.

Kako kaže, smatra da u ovom trenutku ona ima najviše informacija o ubistvu supruga.

- Meni je najvažnije da se sazna istina. Verujem našim istražnim organima, sacekaću da vidim šta će biti. Smatram da istina ne može da se sakrije, mislim da će kad-tad da izađe na videlo - rekla je supruga ubijenog lidera GI SDP.

Prema njenim rečima, do sada je dala nekoliko iskaza, i na Kosovu i u Beogradu.

Poslednji put je, kaže, ispitana u Beogradu na zahtev specijalnog tužilaštva sa Kosova, i dodala da je otvorena za svakog ko smatra da ima neku informaciju koja bi pomogla da se taj slučaj što pre reši.

Komentarišući navode prištinskih medija o umešanosti pet osoba koje se povezuju sa voždovačkim klanom, poručuje da je u proteklih godinu dana čula "milion verzija toga ko stoji iza ubistva".

- Imali smo hapšenja navodno zbog ubistva Olivera, sada se pojavljuje pet novih imena... Mislim da će to da se, nažalost, nastavi u 2019. godini, da će da se koristi i zloupotrebljava ova tragedija kako kome zatreba, da će se pojaviti neka nova imena. Mislim da to nije u redu. Ko god stoji iza tih priča, treba da stane, i mislim treba da se zajedno da se angažujemo i Beograd, i Priština i stranci, za koje mislim da su veoma značajni, da svi dođemo do istine da znamo ko je pucao u Olivera. Mislim da je to važno zbog nas - rekla je Ivanović.

Kaže da teško provoditi praznike u ovakvim situacijama i da su ona i njen sin Bogdan sami – ma koliko dragih ljudi i prijatelja bilo uz njih.

Božić su uvek provodili u Kosovskoj Mitrovici, ali sada je za taj grad, kako kaže, vežu samo ružna sećanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading