Lazanski objasnio: Putin je na Božić odlučio da dodeli orden Vučiću - to nije slučajno!

Autor: Tanjug

Vesti

07.01.2019

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To što će predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovati predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog je fantastična stvar i ozbiljan dokaz odličnih odnosa Srbije i Rusije i njenih lidera", ocenio je vojno-politički komentator Miroslav Lazanski.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Lazanski

Lazanski dodaje da su ovim činom ruskog predsednika svi koji su sumnjali u dobre odnose Putina i Vučića valjda konačno shvatili da nisu u pravu.

- Bilo je mnogo onih koji su se rugali kad se pre oko mesec dana pojavila vest da će Putin dodeliti Vučiću orden Aleksandra Nevskog, a današnji ukaz predsednika Rusije im je zapušio usta - kaže Lazanski.

Prema njegovim rečima, to što je Putin ukaz o odlikovanju srpskog kolege potpisao baš na Božić ima posebnu važnost.

- Sama dodela takvog ordena, kojim je da podsetim od Srba poslednji odlikovan Nikola Pašić, je velika stvar za Srbiju, a to što je ukaz o dodeli potpisan na najradosniji hrišćanski praznik Božić, pokazuje da je Putin hteo da istakne i pravoslavnu komponentu, odnosno da naglasi da su Rusi i Srbi narodi iste vere - poručio je Lazanski za Informer.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading