Simić: Serija krađa i pljački vid pritiska na Srbe na Kosovo!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da serije krađa i pljački na Kosovu i Metohiji predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

Simić je za RTS rekao i da ono što je objavio "Vašington post" o obećanju kosovskog predsednika Hašima Tačija da će promeniti kurs kada su u pitanju takse, predstavlja izmišljotinu.

On je podsetio je da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju njegovoj partiji glasali za uvođenje taksi.

Simić je kazao da se Tačijeva desna ruka i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji javno hvalio da je predlog premijera Ramuša Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

- To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako eto ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži - istakao je Simić.

On je, govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, istakao i napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kuscu - seriju krađa i pljački koji su doživeli Srbi u tim krajevima i podsetio da je porodica Božidara Denića od 1999. po peti put opljačkana u opštini Novo Brdo, koja je multietnička opština.

Simić je naveo i da je u Gornjem Kuscu verbalno napadnut sveštenik koji je krenuo da služi liturgiju u porti crkve.

- To je je još jedan vid pritiska na Srbe na KiM pored taksi koji blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra - rekao je Simić.

Navodi se da će delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem, danas otputovati u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske kako bi preneli pozdrave rukovodstvu i narodu RS od Srba sa KiM.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Milica

08.01.2019 09:22

Iako izloženi velikim pritiscima Srbi su odlučni da ostanu na KiM.

Moma

08.01.2019 09:22

Priština bez prestanka vrši teror nad Srpskim stanovništvom, na sve moguće načine.

zrikavac

08.01.2019 09:23

Siptari nece birati nacin da napakoste Srbiji bilo kako.

star

08.01.2019 09:26

Sve žešćim krađama, albanci na sve načine primoravaju naše Srbe na Kosovu da se što pre isele, nadam se boljim danima za naše ljude na KiM.