Ova Haradinajeva izjava je dokaz da sa Tačijem igra igru "dobrog i lošeg" policajca

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, odbio je danas da komentariše izjave predsednka Hašima Tačija za Vašington post, o mogućnosti ukidanja nametnutih uvećanih taksi na proizvode iz Srbije, ali je, kako se navodi, ironično rekao da vlada voli predsednika, prenela je prištinska GazetaExpres onlajn.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je izbegao ta komentariše tu Tačijevu izjavu, rekavši da je nije pročitao.

- Nisam pročitao intervju, nemam komentar. Mi volimo predsednika, on je naš, a mi smo vlada i radimo svoj posao - rekao je Haradinaj, nakon sastanka sa ministrom trgovine Endri Šaljom.

Expres navodi da Haradinaj ne namerava da ukine nametnute takse sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost.

- Mera uvećanih taksi je odluka vlade. To je legitimna odluka zemlje. Mi smo spremni danas da ukinemo tu meru, ako Srbija prizna kosovsku nezavisnost - rekao je Haradinaj.

 

 

Portal piše da ni Haradinaj ni Šalja nisu želeli da odgovore da li je do njihovog susreta došlo nakon Tačijeve izjave o ukidanju taksi.

Podseća se i da vladina mera o uvođenju povećanih taksi na srpsku robu nije jedini predmet sporenja između Tačija i Haradinaja, već da se oni razilaze i po pitanju ideje o korekciji granice i razmeni teritorije sa Srbijom.

Dok Tači promovise ovu ideju, Haradinaj je rekao da takva inicijativa znači rat, podseća Expres.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading