GLUP KO VUK - U Srbiji otkrivena nova merna jedinica za inteligenciju

Autor: Ivana Žigić

Vesti

09.01.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glup, gluplji, Jeremić... A da se kaže i glup ko Vuk. U Srbiji je, na žalost jednog od lidera opozicije, otkrivena nova merna jedinica za inteligenciju (u ovom slučaju čitajte glupost).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Svi pamtimo kako je nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala u Berlin predsednika Srbije bukvalno dva dana nakon što je Jeremić slavodobitno poručio da ona neće da primi Aleksandra Vučića. I umesto da se posle toga pokrije ušima i zaćuti, lider Narodne stranke je nastavio da prosipa "bisere". Pre nekoliko dana rekao je da "Putin prezire Vučića", da bi prekjuče iz Moskve stigla potvrda da je prvi čovek Rusije potpisao ukaz kojim se naš predsednik odlikuje Ordenom "Aleksandra Nevskog".

I bar da je nesrećni Vuk tu stao, on se opet uhvatio u kolo i na Tviteru napisao:

- Strani državnici kojima Rusija ukazuje najvišu počast dobijaju Orden "Svetog Andreja". Orden "Aleksandra Nevskog" je četiri stepena ispod njega i prvenstveno je namenjen zaslužnim državnim službenicima Rusije, za 20 godina rada. Putin se podsmehuje Vučiću i prezire ga, s pravom.

Priču o ordenu pokupio je očigledno s Vikipedije (citirao deo teksta), ali je nije pročitao do kraja, pa je izostavio deo koji sledi, mnogo važniji, u kom stoji da se ovaj orden dodeljuje i istaknutim stranim državnicima, ljudima koji su mnogo učinili za učvršćivanje i razvoj odnosa Rusije i drugih zemalja (pogledajte sliku sa obrazloženjem na engleskom jeziku).

A da je baš tako, pokazuje i impozantan spisak dobitnika ruskog priznanja, na kom su, između ostalih, i jedan od najvernijih Putinovih saradnika predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i bliski prijatelj šefa Kremlja, patrijarh Kiril, maršal Sergej Leonidovič Sokolov... Šta reći, nego: Vuče, ispao si glup (po ko zna koji put), sedi, jedan!

Takođe, kao što se već pisalo, samo šestorica Srba su kroz istoriju dobila ovo veliko priznanje: grof Sava Vladislavić Raguzinski, baron Petar Duka, srpski general u habzburškoj vojsci, rodom iz Osijeka, knjaz Nikola Petrović Njegov, kralj Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević kao prestolonaslednik i Nikola Pašić.

Šta kažu na Jeremićevu glupost

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Selaković: Odlikovanje velikog ugleda

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković podsetio je da je orden osnovala supruga Petra Velikog carica Katarina Prva, da su ga komunisti ukinuli, ali da ga je Staljin vratio, jer je ugled tog odlikovanja kod ruskog naroda bio veliki:

- Predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov je rekao da je za sve ovo potrebno nešto što ima Vučić - velika leđa koja su u stanju da podnesu i napade, pljuvanja, neutemeljene kritike.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Stanković: Sunovrat lidera opozicije

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je Jeremić lično uznemiren i duboko ljubomoran na odlikovanje predsedniku:

- Ova njegova izjava pokazuje da Jeremić politiku shvata kao ličnu borbu sa Vučićem. Istovremeno, dodela odlikovanja je jasan demanti Jeremića, budući da je pre tri-četiri dana izjavio da Putin prezire Vučića. Od izmišljenog prezira do stvarnog odlikovanja je put moralnog i političkog sunovrata Jeremića.

Foto: Tanjug

Đurić: Pokazali da imamo kičmu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je da orden nije došao slučajno, jer Moskva zna da Srbiji drugi ne biraju prijatelje, već ona sama:

- U Moskvi znaju da je Srbija nezavisna država koja sama kroji svoju politiku. Srbija je umela da pokaže kičmu, nije uvela sankcije Rusiji, nije pristala da bude jedna od onih zemalja koje bacaju kamenje na tradicionalnog prijatelja.

Neke od Vukovih ispala

GLUPOST BR. 1

Jeremić je na Tviteru napisao da se Vučić sastao sa Aleksom Sorošem i zamolio ga da prenese Hašimu Tačiju poruke. Ali ekspresno ga je demantovala Laura Silber, savetnica za medije Aleksa Soroša, koja ga je nazvala i budalom.

- It looks like you were fooled again (opet si ispao budala) - napisala je ona na Tviteru

GLUPOST BR. 2

Tvrdio je da kancelarka Nemačke Angela Merkel ne želi više da prima predsednika Vučića u Berlinu "jer ga je pročitala". Ipak, Vučić je već sutradan otputovao u Berlin na sastanak sa Merkelovom

GLUPOST BR. 3

Jeremić je tvrdio da je politički komentator Kori Levandovski, koji je godinu i po radio kao menadžer kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, dobio od Vučića dva miliona dolara da bi mu omogućio kontakt sa Trampom. Levandovski je ovo odmah demantovao i poručio da je u pitanju potpuna izmišljotina.

GLUPOST BR. 4

Putin prezire Vučića, poručio je nedavno Jeremić, a ruski predsednik je srpskom kolegi nekoliko dana kasnije dodelio Orden "Aleksandra Nevskog", jedno od najvećih priznanja u Rusiji

GLUPOST BR. 5

Pokušao da minimizira vrednost priznanja koje će biti uručeno Vučiću 17. januara, kada Putin dođe u Beograd, iako su ga dobili najverniji i najbliži saradnici ruskog predsednika, poput Aleksandra Lukašenka, pa čak i Putinov bliski prijatelj, poglavar Ruske pravoslavne crkve partijarh Kiril

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (93)

Loading
Vodolija

09.01.2019 06:05

Jeremiću bi bilo pametnije da začepi usta , jer kada ih otvori pokazuje sav manjak inteligencije.

Sima

09.01.2019 06:07

Vuk ceka od Tacija orden a ljubomoran je jer je Vucic i cela Srbija zahvaljujuci njemu postovana u svetu.

jovana

09.01.2019 06:07

Izgleda da ga sve pogresno obavestavaju.

aca

09.01.2019 06:08

Glup kao Vuk,bolestan kao Sergej,lopov kao Đilas!