Srpska lista: Rent-a-Rada koristi ubistvo Ivanovića za ličnu promociju

Autor: Tanjug

Vesti

10.01.2019

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista, stranka koja predstavlja Srbe na Kosovu i Metohiji, optužila je jednu od bivših liderki kosovskih Srba Radu Trajković da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića želi da "iskoristi za ličnu promociju i političko lešinarenje".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Rada Trajković

- Gospođa Rent-a-Rada sa Savskog venca, kao portparol kosovskih institucija prodaje priču kako je ona zainteresovana za rešavanje ovog zločina, a za života nikada nije posetila Olivera u pritvoru niti se ikada interesovala za njegovo zdravlje kada je bio u pritvoru i štrajkovao glađu, ili pak došla da učestvuje na protestima koje je svojevremeno porodica Ivanović organizovala uz podršku čelnika sa severa Kosova i Metohije, danas govori kako veruje svojim prijateljima u Prištini kada vode istragu Oliverovog ubistva - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ta stranka optužila je Trajkovićevu da "im je verovala kada se zajedno s (Bernarom) Kušnerom smejala na pomen Žute kuće i trgovinu organima otetih Srba, ili kao što im je verovala kada su Olivera bez ikakvog dokaza držali u pritvoru".

- To što Rada na žetone sa Savskog venca govori protiv severa Kosova i Metohije samo je nastavak pritisaka Prištine drugim sredstvima na jedini deo Kosmeta u kome Srbi slobodno žive, a njen napad je primer crtanja mete Srbima i potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, ali joj ponavljamo da to što nas napada neće biti razlog da Rada zaradi bilo koju političku funkciju, kao što je navikla u prošlosti - kaže se u saopštenju.

 

 

- Ipak, zbog tolike ljubavi i vere koju Rada ima u kosovske institucije, prosto se pitamo zašto ne živi u Prištini, zašto nije platu dobijala na tamošnjem fakultetu, a ne da tu platu uzima, bez dana rada, na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici - dodaje Srpska lista.

Radio Kosovo 2 preneo je izjavu Rade Trajković da kosovsko tužilaštvo radi mnogo bolje kada je u pitanju istraga ubistva Olivera Ivanovića i da Tužilaštvo i pravosudni organi iz Srbije ne saraduju sa kosovskim institucijama na pravi način.

Ona je rekla da su se Srbi u Severnoj Mitrovici plašili da govore o ubistvu Ivanovića, što, prema njoj, ukazuje da su se organizatori atentata na Olivera Ivanovica, nalazili u tom gradu, a da su se u Prištini "osećali bezbednije jer nisu curile informacije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading