BUDI SRBIN I POTPIŠI! Naši u Americi organizovali peticiju: Trampe, zaustavi progon Srba na Kosovu

Autor:

Vesti

13.01.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinili se naši u belom svetu! Zajednica Srba u Americi organizovala je peticiju kojom od predsednika Donalda Trampa traži da zaustavi progon Srba na Kosovu i Metohiji!

RepublikaFoto: fotomontaža/Tanjug/AP/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trenutno im je cilj da skupe 25.000 potpisa, a podrška i potpisi rastu iz sekunde u sekundu!

Oni su objavili i svoje molbe upućene Trampu, a evo šta su napisali u svom obraćanju:

- Mi, članovi srpske zajednice u Americi i njihovi prijatelji, obraćamo se predsedniku Trampu i Kongresu kako bi prestali sa podržavanjem albanske vlade, koju predvodi Hašim Tači, i stvaranje vojske pod njihovom kontrolom u sprskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Režim Hašija Tačija naterao je dve trećine srpskog stanovništva da napuste svoje domove na Kosovu i Metohiji. Čak 40.000 Srva iz Prištine je prognano tokom albanskog pogroma. Stotine njih je ubijeno. Autobusi koji prevoze Srbe su kamenovani, a ožalošćeni napadnuti na grobljima.

Nedavno je albanska policija naoružana do zuba upala u prodavnice, zaplenina sve srpske proizvode a potom ih spalila na lomači. Srbiji je nametnuta taksa od 100 odsto, dok je za Albaniju spuštena na nulu. Sve ovo ima za cilj sprovođenje ideje režima Hašima Tačija da iskoreni sprsko stanovništvo, kao i druge manjine uključujući Jevreje i Rome.

 

 

Albanski lideri u Prištini otvoreno pričaju o odanosti susednoj Albaniji i efektno uklanjanju granicu između Srbije i Albanije. Njihovi lideri izrazili su nameru da stvore etnički čistu Albaniju.

Više od 150 srpskih pravoslavnih crkava, manastira, kulturnih i verskih objekata je vandalizovano, zapaljeno i uništeno. Nedavno je Tramp potpisao "Zakon o pomoći u slučaju genocida u Iraku i Siriji", kojim se odobrava pomoć hrišćanima progonjenim u ovim zemljama. Srpski hrišćani bi trebalo da imaju pravo na istu zaštitu.

Molimo predsednika Trampa da preduzme sledeće korake:

  • Odmah povući podršku za nelegalnu vojsku Hašima Tačija koja je podignuta u suprotnosti sa Rezolucijom 1244
  • Doneti rezolucija kojom se osuđuje progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina
  • Ponuditi pomoć i olakšati progonjenim manjinama u regionu
  • Održati sednice Senata o uticaju i troškovima destabilizacije spoljne politike SAD u Srbiji i na Kosovu
  • Pozvati predsednika Trampa da ukloni sve diplomate SAD na Kosovu"

Cilj peticije za sada je prikupljanje 25.000 potpisa, a vaš doprinos ovoj akciji možete dati tako što ćete kliknuti na link ispod:

PODRŽI PETICIJU

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading