Vesić o kosovskom pitanju: Svet vidi da dijalog nema alternativu

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2019

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"SAD i većina međunarodne zajednice sada razume da je trajno rešenje pitanja KiM moguće samo dijalogom i da dijalog nema alternativu, kao i da se moraju uvažiti interesi Srbije", izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Gostujući na TV Studio B, Vesić je na taj način prokomentarisao dokument koji su SAD uputile prištinskoj vlasti u kojem zahtevaju da ukinu nametnute takse na proizvode iz Srbije ili će im uvesti sankcije.

Kompromis

- SAD na taj način pokušavaju da otklone sve ono što bi sprečilo dijalog i sada je potpuno jasno da kroz taj dijalog može da se dođe do trajnog rešenja i da rešenje više nije priznanje samoproglašene lažne države od strane Srbije, već dijalogom koji će dovesti do kompromisa - rekao je Vesić.


On kaže da je ohrabrujuće da međunarodna zajednica razume da dijalog nema alternativu, ali i da je to dokaz uspešne politike Srbije.

- Znate da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nema nastavka dijaloga dok se ne povuku takse. Očigledno su sada na toj poziciji i SAD, što je očigledno naša pobeda - naveo je Vesić.

 

 

Odbijanje Ramuša Haradinaja da prihvati tačke iz dokumenta, Vesić smatra da se on "ne može vratiti nazad iz situacije koju je sam kreirao".


- On je kreirao visoka očekivanja kod svojih građana i sada se suočava sa problemom u međunarodnoj zajednici, ali jednostavno kada bi se sada povukao on bi verovatno izgubio na političkom rejtingu - primećuje član Predsedništva SNS.

Težak problem

Dodaje da je to cena koju sada plaća zbog svoje neodgovorne politike, jer je donosio odluke koje su, kaže, u suprotnosti sa interesima ne samo srpskih, već i albanskih građana na KiM.

- Ovo samo govori o tome koliko je teško rešiti problem KiM i koliko ćemo imati problema i sa koliko ćemo se neodgovornih političara suočavati, poput Ramuša Haradinaja, koji svojim potezima koče dijalog - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading