Danas je godinu dana od atentata na Olivera Ivanovića, a Šiptari i dalje kriju ubice!

Autor: novosti.rs

Vesti

16.01.2019

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godišnji pomen lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću u sredu će dati njegova porodica, stranačke kolege i prijatelji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milena Ivanović i Aleksandar Vučić kod spomen obeležja Oliveru u Kosovskoj Mitrovici

Na mestu gde je u Kosovskoj Mitrovici, sa šest hitaca u leđa ubijen Ivanović, u 10 časova biće položeno cveće i zapaljene sveće, a iz SDP ističu da će i ovog puta postaviti pitanja ko je, zbog čega, i po čijem nalogu ubio njihovog lidera. U 8.15, u Hramu Svetog Save u Beogradu sveće će upaliti Oliverova supruga Milena i njegov osmogodišnji sin Bogdan.

Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine ispred svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice, a ubice do danas nisu otkrivene. Na njega je ispaljeno šest hitaca, a automobil kojim su se ubice dovezle, a zatim i pobegle, kasnije je nađen zapaljen.

Kamere ispred GI SDP bile su isključene, a satelitski snimci nisu dostavljeni Beogradu, uz izgovor da je bila magla, što su svedoci negirali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Priština je odbila da Beogradu omogući da se direktno uključi u istragu, a od dokaza su dostavili jedino plastične replike čaura koje su pronađene na mestu zločina. U pritvoru u Prištini trenutno se nalaze Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, za koje kosovsko tužilaštvo tvrdi da su umešani u zločin. Po zamolnici Prištine, srpska policija saslušala je potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, Milenu Ivanović, kao i bivšeg lidera PSG Sašu Jankovića. Izveštaj i zapisnici tih saslušanja dostavljeni su tužilaštvu u Prištini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading