Kako EU gleda na Putinovu posetu Srbiji?!

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Briselu povodom posete predsednika Ruske Federacija Vladimira Putina Srbiji kažu da EU ne komentarše posete lidera drugih zemalja, a istovremeno ističu da Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Vlasti Srbije su identifikovale EU integracije kao strateški prioritet svoje zemlje. Očekujemo od Srbije da se ponaša u skladu sa ovim obavezama, tako da evropska perspektva zemlja ostane neugrožena - izjavio je EU zvaničnik za Tanjug. 

Povodom najave produžetka sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, potpisanog 2000. godine, u EU kažu da Srbija može ulaziti u sporazume sa drugim državama i organizacijama do trenutka ulaska u članstvo EU. 

 

 

- Srbija je obavezna da se povuče iz svih bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini na dan svog ulaska u EU - rečeno je u Evropskoj komisiji. 

U Briselu podsećaju da EU ostaje najvažniji trgovinski partner Srbije sa 63 procenta udela u ukupnoj trgovini uz očekivanu dobru dinamiku rasta. Istovremeno trgovina sa Rusijom iznosi manje od 10 procenata ukupne trgovine Srbije, navodi se u Evropskoj komisiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading