Veliko interesovanje ruskih medija: "Raša 24" direktno prenosila Putinovu posetu Hramu Svetog Save

Autor: Republika

Vesti

17.01.2019

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska državna televizija "Raša24" direktno je prenosila simbolično postavljanje kockica u mozaik sa likom Isusa Hrista u Hramu Svetog Save u Beogradu, što je samo još jedna potvrda da su i ruski mediji posvetili veliku pažnju današnjoj poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

RepublikaFoto: printscreen/russia24
Vučić, Putin i patrijarh Irinej

Podsetimo, predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, obišli su večeras u pratnji patrijaraha Irineja, Hram Svetog Save ispred kog ih je dočekalo više od 120.000 građana.

Vučić i Putin najpre su obišli kriptu u hramu, gde su u pratnji patrijarha Irineja i starešine hrama, vladike Stefana, upalili sveće, a potom obišli ostali deo hrama kako bi se upoznali šta je sve urađeno u njemu od 2011. godine.


O toku radova predsednike Vučića i Putina informisali su patrijarh Irinej i ruski akademik Nikolaj Aleksandrovič Muhin, koji rukovodi radovima na mozaiku i ukrašavanju hrama. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Goran

17.01.2019 19:05

Posle ove posete puno su bliži i građani Rusije sa građanima Srbije.

Kaca

17.01.2019 19:16

Zivelo vecno prijateljstvo!

Jagoda

17.01.2019 20:02

Nije ovo bio vazan dan samo za Srbiju, vec i za ceo svet, jer smo opet pokazali da prijatelj prijatelja nikada ne napusta, ovo prijateljstvo je neraskidivo.

Mira

17.01.2019 20:22

Naše prijateljstvo je večno. Nikad nećemo i ne smemo zaboraviti na podršku koju nam Rusija pruža u našoj borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.