ON SE USUDIO DA PRIĐE ŠEFU KREMLJA: Kako sam uradio selfi sa Putinom

Autor:

Vesti

21.01.2019

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tog četvrtka na hodnicima Palate Srbija u Beogradu, mestu koje je vrvelo od ruskih i srpskih specijalaca i gde uvaženom gostu nije moglo da se priđe bez najave, on je imao usud - napravio je selfi sa šefom Kremlja!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milačić sa Putinom

Reč je naravno o hrabrom lideru partije Prava Crna Gora Marku Milačiću, koji je, ističe, tog dana imao na umu samo jedno: da priđe Vladimiru Putinu i objasni mu koliko ga Srbi poštuju i vole, te da nemaju nikakve veze sa politikom Mila Đukanovića, koji unazad godinama vodi prljavi rat protiv Moskve i bratskog naroda za račun NATO i Amerikanaca.

Šefu Kremlja sam dao moju vizitkartu i rekao "javi se", kaže Marko Milačić, lider partije Prava Crna Gora

KAD PORASTEM, BIĆU PUTIN

- Hteo sam makar da se rukujem s njim, ali Putin je iste sekunde ustao i započeo srdačan razgovor koji nije kratko trajao. Bio sam iznenađen i srećan, Putin je nastupio šmekerski - prepričava Milačić susret sa ruskim predsednikom.

Na umu mu je, navodi Milačić, bilo da iskoristi ovu jedinstvenu priliku da objasni u kakvoj teškoj poziciji se nalaze Srbi u Crnoj Gori zbog Đukanovićeve strahovlade.

Rekao sam mu da većinska Crna Gora nikada nije želela da uđe u NATO, da je to velika sramota

- Rekao sam mu da Crna Gora, većinska, nikada nije želela da uđe u NATO, da je to velika sramota. Pozvao sam ga da dođe u Crnu Goru, rekao mu da je on uvek poželjan gost i dao mu moju vizitkartu. Ko zna, možda se i javi! Rekao sam mu i da moramo da započnemo novu eru odnosa sa Rusijom, osveženu, osavremenjenu, koju treba da predvode novi ljudi, da bismo tu priču doneli na neki novi nivo. To je veoma važno za stabilnost i budućnost Crne Gore - prenosi utiske Milačić.

A šef Kremlja je, prema njegovim rečima, odlično razumeo njegovu poruku i pružio podršku Srbima u Crnoj Gori.

- Takođe, rekao sam Putinu oštro: "ja sam ljut na vas"! On se šokirao, video je da je to ironija, ali se ipak šokirao. Gospođa koja je prevodila okrenula se prema meni da vidi da li je to dobar prevod. Rekao sam: "da, ljut sam na vas", i dodirnuo mu rever. On pita: "zašto"? Rekao sam mu da, kad mog sina Vuka pitam ko bi voleo da bude kad poraste, on mi kaže: "Putin". Vi, a ne ja, njegov otac. Na to je Putin ekspresno odgovorio: "Pa, to je vaša greška. Vi ste ga tako vaspitali", priča Milačić, te dodaje da je želeo sa šefom Kremlja da napravi selfi jer je intimnije od obične fotografija koje su drugi političari pravili.

POSLUŽENA SRPSKA JELA I VINA

Milačić kaže i da je ručak sa predsednikom Ruske Federacije i visokim zvaničnicima te zemlje bio veličanstven skup sa umetničkim programom koji je na najbolji način predstavio Srbiju.

- Poslužena su isključivo srpska jela, domaća, najkvalitetnija vina, rakije, ali i nezaobilazni srpski vinjak - navodi on uz napomenu da će mu susret sa Putinom ostati urezan u sećanju zauvek.

Milačić, inače, ovih dana na društvenim mrežama i u crnogorskim medijima trpi kritike kolega iz opozicije zbog razgovora s ruskim predsednikom. Optužen je da je prekršio protokol, spominje se da je reagovalo i obezbeđenje, zaplenilo mu telefon, pa čak i da mu je zabranjen pristup Hramu Svetog Save.

- Svi ovi navodi su stvar ljubomore, reč je o političkoj borbi, a pre svega o netaktičnosti i nekulturi - zaključuje Milačić.

Sastanak ruskog Saveta bezbednosti o poseti Srbiji

Putin je u petak održao sastanak sa članovima ruskog Saveta bezbednosti na kojem je razmotrena poseta Srbiji, uz osvrt na kosovsku problematiku, objavljeno je na sajtu Kremlja. Sastanku su prisustvovali najmoćniji Putinovi saradnici - ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolčev, direktor Federalne službe sigurnosti Aleksandar Bortnikov, kao i direktor spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, navodi se na sajtu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading