"Kad god želiš u Berlin, dobrodošao si"

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2019

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da ga je kancelarka Angela Merkel pozvala da ponovo poseti Berlin, "kad god želi", te izrazio nadu da će ona uskoro posetiti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srdačno: Angela Merkel i Aleksandar Vučić

Vučić je to reklao u uključenju u glavnu informativnu emisiju Pink televizije, nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom u Davosu.

- Nadam se da hoće - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li očekuje da Merkel poseti Beograd.

- Moramo još mnogo stvari da uradimo pre kraja njenog i mog mandata. Velika bi mi čast bila i mislim da bismo time jednu značajnu eru obeležili, ukoliko bi došla u Srbiju. Verujem da ćemo imati uspeha u tome - rekao je Vučić 

Vučić je kazao za Pink da mu je Merkel na današnjem sastanku rekla - "zašto me ne zoveš češće", ali da on smatra neumesnim da na taj način dosađuje kancelarki ili bilo kome.

- Nikada to ne radim. Ona je tražila i ovde susret i hvala joj na tome - rekao je Vučić i dodao da to što je ona tržila susret pokazuje koliko brine i koliko joj je stalo do Srbije.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić je kazao da je čovek koji zna šta je njegov posao - da brine o stabilnosti zemlje i da čuva Srbiju.


- Verujem da će doći u Srbiju, a ona je rekla - ''kad god želiš u Berlin, dobrodošao si'' - dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je sa Merkelovom razgovarao i o bilateralnim odnosima, Kosovu i našem evropskom putu. 

 

 

Od nje je, kako kaže, čuo i kako vidi budućnost EU - u snažnom savezu Francuske i Nemačke, uključujuhi i vojnu saradnju.


- Njena vizija Evrope - da je Ahenski sporazum nastavak Jelisejskog sporazuma, vidi tu simbiozu Nemačke i Francuske, da EU mora da gradi svoju snagu, monetarnu stabilnost. Takođe je važno monetarno partnerstvo sa Japanom, koje stupa na snagu 1. februara - rekao je Vučić i dodao da se mnogo toga u svetu menja, a male zemlje to moraju da prate da bi našle svoje mesto u tom poromenjenom svetu.
RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije


Pošto je Merkelova govorila i o vojnoj saradnji u Evropi, on je dodao da kada se radi o našoj vojsci, da ističe našu vojnu neutralnost i navodi da će Srbija ove godine dobiti 9 evropskih helikoptera i sedam ruskih.

"Situacija je danas mnogo bolja nego što je bila, načinjen je veliki napredak i ljudi mogu da se ponose. I tek će", uveren je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Laza

23.01.2019 18:37

Susreti sa Angelom Merkel su uvek produktivni.Nas predsednik je veliki diplomata

Miki

23.01.2019 18:51

Vidi se da odlicno saradjuje Vucic sa Angleom Merkel

Vuk

23.01.2019 18:55

Srbija jednostavno mora da gaji dobre odnose sa Nemačkom kao najjačom državom EU.

Nevena

23.01.2019 18:57

Nemci su procenili da je Srbija perspektivna zemlja za investicije!