ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO" : Elita Srbije su svi građani koji rade i bore se za svoju zemlju!

Autor: Hepi, Republika

Vesti

24.01.2019

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji gost emisije "Dobro jutro Srbijo“ bila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Provereni voditeljski tandem Katarina Korša i Miomir Marić su sa našim gostom pričali na najaktuelnije teme i odgovorili na mnogo pitanja za koja se građani Srbije interesuju.

Medijska prašina poslednjih dana je prisutna zbog uvreda pojedinaca iz društva koji daju sebi za pravo da se oglašavaju u javnosti i preko društvenih mreža vređaju žene i nazivaju ih „fuksama“ i ostalim pogrdnim imenima. Ministarka Mihajlović kao i mnoge žene iz javnog života žestoko je osudila takvo ponašanje:

-Treba svi da osudimo takvo ponašanje,generalno svi, celo društvo. Kada ne postoji politički program onda imamo govor mržnje.Pravo pitanje za one koji sebe smatraju političarima, kada nema programa od strane opozicije onda ima govor mržnje.Mi težimo ka tome da su žene i muškarci jednaki.To je vrsta nasilja- izjavila je Zorana Mihajlović

Na pitanje voditelja Miomira Marića o tome da li je dotiče to što je nazivaju stranom špijunkom i šta misli o tome što su žene sve više prisutnije na istaknutim funkcijama Zorana Mihajlović je odgovorila da je na to navikla i pokazala da se previše ne tangira zbog tih naziva. Dodala je da Srbija ima veći broj žena koje su na istaknutim funkcijama nego mnoge strane zemlje.

Današnji gost emisije "Dobro jutro Srbijo“ bila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

-Mi treba da pružimo primer građanima, ajde da pokažemo šta je osnovna kultura. Treba da razgovaramo samo o činjenicama a uvrede da ostavimo kući. Šta je to elita srbije to su svi građani Srbije koji rade i bore se za svoju zemlju i govore sve najbolje o svojoj zemlji – istakla je Zorana

Miomira Marića zanimalo je kako se strani državljani ophode prema njoj kada se potpisuju ugovori i kada su posete i sastanci u pitanju, i šta je sve videla na razgovorima, i kako se ponašao Putin:

-Mnogo se lepše ponašaju strani državljani.Putinova smirenost je njegova snaga. Ponaša se vrlo korektno, kao pravi džentlmen, a to se isto odnosi i na Kinu a i na sve ostale državnike- izjavila je Zorana.

Aktuelna ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture istakla je da imamo snažan budžet mnogo snažniju ekonomiju nego što smo imali, i to da kada se potpiše neki ugovor ništa nije problem ni sa kim ali dok se ne potpiše to predstavlja problem. Danas Srbija ima ljude koji pregovaraju, i sa našim ljudima je teže pregovarati i bude više problema.

Katarina Korša se osvrnula na jedan od predstojećih sastanaka sa Velikom Britanijom pa je zanimalo šta  Zoranaima da kaže povodom toga:

-Velika Britanija sada sa svim zemljama pravi dodatne sporazume za drumski i vazdušni saobraćaj i imaćemo razgovore za sve što je vezano za infrastrukturu. Oni se više angažuju u donatorskom delu.Oni su nama dosta pomogli oko uslova poslovanja i građevinskih dozvola.Moramo imati sigurnost sa svim mogućim investitorima- rekla je Zorana

Naglasila je da od poplava koje su se desile 2014 godine se mnogo toga promenilo i da je veoma bitno da Srbija sklapa ugovore.

-Niko nije nastradao zato što je napadao mene, postalo je normalno ,Zorana je špijun. Ono što je moj posao ja to radim ,meni je to bitno, priča će uvek biti. Na početku sam se pitala šta sam ja to loše uradila sada više ne ,navikla sam. Sednice vlade jesu tu da se na njima razgovara.Nije loše da se kaže šta se misli, svako ima svoje mišljenje i mesto za to je sednica vlade- dodala je Zorana

Marić se pred kraj emisije našalio i rekao da ne vredi napadati Zoranu jer je niko ništa ne može.

Ministarka je za kraj dodala da joj je Vučić dao jako dobar savet što se tiče ogovaranja na njen račun:

- Vučić mi je rekao semafor je važan ,rezulati su važni- rekla je Zorana.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading