Samo se ti teši! Veselji: SAD ne traži da ukinemo takse

Autor: Tanjug

Vesti

24.01.2019

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovskog parlamenta i lider vladajuće Demokratskepartije Kosova (DPK) Kadri Veselji tvrdi da SAD od Prištine ne traže suspenziju odluke o taksama na robu iz Srbije jer, kako je rekao, "ne žele da ugroze dostojanstvo kosovske države".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Veselji je na albanskoj TV A2 rekao da takse ne samo da neće biti ukinute već će biti proširene.

- Primenićemo puni reciprocitet prema Srbiji. Ako Srbija nastavi sa agresivnim ponašanjem, proširićemo mere na sve oblasti -rekao je Veselji, prenela je prištinska GazetaExpres.

Takse su, kazao je, uvedene zarad intereša građana i države.

- Naši strateški i stalni partneri, Sjedinjene Države, nisu tražile ukidanje taksi, jer ne žele da ugroze dostojanstvo kosovske države. Naši saveznici traže od nas da vodimo dijalog kako bismo postigli konačni sporazum koji donosi priznanje nezavisnog Kosova i članstvo u UN - rekao je Veselji.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da bude svesna da bez priznanja kosovske nezavisnosti ne može da očekuje ukidanje 100 odsto uvećane takse.

 

 

On tvrdi da Srbija blokira robu sa Kosova i ne priznaje kosovske registarske tablice, i dodaje da sve dok to bude tako, ni Priština neće priznavati srpske registarske tablice. 

- Oni ne priznaju pečate države Kosovo, mi nećemo priznavati njihove. Tako ćemo ići do punog reciprociteta sa Sribjom. Takse uvećane za 100 odsto ostaju, a kada će biti suspendovana, to zavisi od ponašanja Srbije - rekao je Veselji.

Građane Kosova uverava da te, pa ni druge mere neće narušiti odnose Prištine sa SAD.

- Uveravam građane Republike Kosovo da neće biti nikakvih aktivnosti koje bi na bilo koji način mogle da naruše naše posebne odnose sa SAD. Mi smo partneri i u stalnoj smo koordinaciji sa SAD - naveo je Veselji i dodao da je celi njegov politički život, kako je rekao, izgrađen na bliskom partnerstvu sa SAD".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Boka

25.01.2019 07:32

Dosta sa lazima i petljajte

Mike

25.01.2019 07:33

Raspada se Prištinska politika!

Vice

25.01.2019 07:36

Laze sebe covek pa to je... naneli ste veliku stetu ali necete jos dugo moci tako.

Lila

25.01.2019 07:37

Polako dolazi kraj njihovim igrarijama.